منظور از دکوراتیو چیست؟ | در چه جاهایی استفاده می‌شود؟

دکوراتیو- نیوشا ضیغمی

دکوراتیو، یکی از انواع مهم معماری داخلی که در واقع به انعکاس بیشتر و کامل‌تر فضای خانه با توجه به دو اصل مهم کاربردی بودن آن و همچنین زیبایی چشم‌نواز داخی و هنر زیبایی می‌پردازد را دکوراتیو می‌نامند. این حرفه که در جهت زیبایی و جذابیت خانه گام برمی‌دارد از ابتدای زیستن بشر همواره در طول تاریخ همراه ما بوده که طی فراز و نشیب‌های متمادی جایگاه خود را در هنر زیباسازی خانه حفظ نموده و در واقع وجه مشترک طراحی معماری می‌باشد که علت این امر را نیز می‌توان ارتباط آن با منزل و اجزای تشکیل دهنده‌ی آن و همچنین فضاهای درونی و بیرونی ساختمان دانست که همین موارد کافیست تا دکوراتیو را در جایگاه مهمی قرار دهیم.

اگر شما مایلید بیشتر با این واژه و کاربرد آن آشنا بشید با ما همراه باشید تا با مقاله‌ای که در این مورد و البته با کمک نیوشا ضیغمی بازیگر توانمند سینما که افزون بر حوزه بازیگری در حوزه‌های محصولات دکوراتیو و مد و پوشاک فعالیت می‌کنند تهیه کردیم، مطالبی مفید خدمتتان ارائه گردانیم.

تعریف دکوراتیو

همانطور که ابتدای مقاله هم ذکر شد دکوراتیو بیشتر به انعکاس و بازآفرینی فضای منزل تاکید داشته که اصول کاربردی و زیبایی آن را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. نیوشا ضیغمی ضمن تاکید براین موضوع می‌افزاید با توجه به اینکه طراحی داخلی در رابطه‌ی بدون واسطه با بسیاری از ویژگی‌های فردی و درونی افراد قرار دارد می‌بایست در شکل گیری آن جهت یک فضای تعریف شده خصوصیات فردی  شامل خصوصی و عمومی حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه خاصی قرار بگیرد. بنابرین خالق دکوراسیون داخلی به هنگام خلق دکوراسیون داخلی، فضای بیرونی و درونی دو جریان به ظاهر کاملا متفاوت را در پیش روی خود می‌بیند. اول عملکرد و کاربرد آن و دوم تاثیری که بر فرد استفاده کننده می‌گذارد. یعنی می‌توان گفت که شرط اصلی یک طراح دکوراسیون برای خلق یه اثر خوب تحقیق و مطالعه‌ی کامل در مورد فرهنگ جامعه‌ی خویش می‌باشد، در غیر این صورت دکور به وجود آمده فاقد فضایی آرامش‌بخش بوده و مطمئنا باب میل مخاطب قرار نمی‌گیرد.

تعریف و مقوله هنر دکوراتیو شامل ایجاد مبلمان و اثاثیه جانبی، قالیچه و فرش، ملیله دوزی، گلدوزی، تصویرسازی کتاب، تزئینات گل، سفال‌های سرامیکی (ظروف سفالی، ظروف سنگی، ظروف چینی و راکو)، سبدسازی، زرگری، میناکاری، ظروف نقره، و هنر جواهرات (شامل تکنیک‌های کلوزون و شامپلو) و هنر معرق، و همچنین کارهای شیشه‌ای رنگی و طراحی داخلی می‌باشد.

تعریف دکوراتیو- نیوشا ضیغمی

تفاوت هنر دکوراسیون داخلی با هنرهای زیبایی

هنرهای زیبایی از قبیل نقاشی، طراحی، مجسمه سازی و عکاسی، معمولاً کارکرد دیگری جز نگاه کردن به آن ندارند. در مقابل، هنر آراستن اغلب (اما نه همیشه) سودمند است. تفاوت دیگر این است که هنرهای زیبا به طور قابل توجهی بیشتر مبتنی بر طراحی هستند، در حالی که هنرهای آرایشی بیشتر مبتنی بر تکنیک هستند. اما برای هر دو این قوانین کلی استثنائاتی وجود دارد.

کالای دکوراتیو و خصوصیات آن

نیوشا ضیغمی معتقد است که هنر آرایشی که به آن هنر تزیینی نیز می‌گویند، به هر یک از آن هنرهایی که به طراحی و تزیین اشیایی می‌پردازد که عمدتاً به دلیل کاربردشان به جای ویژگی‎های صرفا زیبایی شناختی‌شان ارزشمند هستند. ظرف‎های شیشه‌ای، کاشی و سرامیک، ظروف شیشه‌ای و فلزی و همچنین انواع پوشاک منسوجات و خیلی ازین دسته کالاها موجود هستند که با هنر تزیینی ارتباط نزدیکی دارند.  بسیاری از هنرهای تزئینی مانند سبد یا سفالگری نیز معمولاً به عنوان صنایع دستی در نظر گرفته می‌شوند، اما تعاریف هر دو اصطلاح دلبخواه هستند. همچنین باید توجه داشت که جداسازی هنرهای تزئینی از اشکال هنری مانند نقاشی و مجسمه سازی یک تمایز مدرن می‌باشد.

کالای دکوراتیو- نیوشا ضیغمی

نقاشی آرایشی

به نظر نیوشا ضیغمی نقاشی دکوراتیو در واقع نوعی رنگ است که برای تغییر شکل ظاهری یک سطح، با هر اندازه یا شیء آن استفاده می‌شود. نتیجه‌ی عملکرد نقاشی آرایشی را می‌توان در زیبا جلوه دادن لایه‌ی زیرین موجود و مقاومت پوششی است که بر روی اثر استفاده می‌شود. ماده‌ای که قادراست روی سطح‌هایی از قبیل میز مبلمان و صندلی که بیشتر در معرض ضربه خوردن قرار دارند مورد بهره قرار گیرند. بر این اساس دیوارها با توجه به خصوصیاتی که بیان شد از آن دسته از سطوحی هستند که رنگ‎های تزیینی می‌تواند پوششی مناسب بر روی آن ایجاد کنند. هم در فضاهای داخلی منازل، مشاغل و همچنین نه تنها در فضای باز بلکه باید گفت که کاربرد دوم کمتر رایج است، زیرا همه‌ی رنگ‌ها برای استفاده در فضای باز مناسب نیستند، به این علت که در برابر نور خورشید، آب و سایر شرایط آب و هوایی مقاوم نیستند.

نقاشی دکوراتیو- نیوشا ضیغمی

تاریخچه‌ی decorative

واژه ی هنر decorative‌ از نمایشگاه بین‌المللی هنر تزئینی و مدرن برداشته شده است که در اواسط سال ۱۹۲۵ میلادی در شهر پاریس برپا شده بود. این نمایشگاه توسط (انجمن نقاشان تزئینی)، به رهبری بنیانگذاران آن هکتور گیمار (1867-1942)، یوجین گراس گراس، رائول لاشنال، پل فولو، موریس دوفرن و امیل دکور، که قبلاً برخی از آنها مشارکت داشتند، برگزار شد. تاریخ هنر دکور مدیون چندین سبک هنری اصلی اوایل قرن بیستم است. این تأثیرات شکل‌دهنده، شامل کوبیسم، ساخت‌گرایی و آینده‌گرایی، و همچنین رویکرد وحدت‌بخش هنر نو بود. رنگ‌های تند آن احتمالاً از فوویسم پاریس گرفته شده است. سبک‌های هنر آرایشی نیز از هنر آزتک و مصر و همچنین سبک‌های کلاسیک می‌آیند. برخلاف هنر نو، هنر دکور هیچ مبنای فلسفی نداشت و صرفاً تزئینی بود.هنر decorative که توسط معماران و طراحان در سرتاسر جهان به کار گرفته شد، در «دهه‌های خروشان»، رکود بزرگی در اوایل دهه 1930 و سال‌های منتهی به جنگ جهانی دوم داشت و محبوبیت آن در اواخر دهه 30 و اوایل دهه 40 کاهش یافت، زمانی که مردم فکر می‌کردند که برای ریاضت‌های زمان جنگ بیش از حد و اغراق آمیز است، و پس از آن به سرعت از مد افتاد. علاقه به هنر دکوراسیون داخلی ابتدا در دهه 1960 ظهور کرد و دقیقاً تأثیر جنبش بر هنر پاپ و سپس دوباره در دهه 1980، همزمان با علاقه شدید به طراحی گرافیک این سبک در بسیاری از تبلیغات جواهرات و مد ظاهر می‌شود.مواد معماری decorative با استفاده از مصالح ساختمانی جدید که به سبک پلکانی و شعاعی استفاده می‌شدند نمایانگر پیشرفت علم و همراه با آن، تجارت، فناوری و افزایش سرعت بود. این امر، همراه با تصویر شیک و مدرن و مجلل آن، طراحی هنر دکوراسیون داخلی را بسیار مناسب ساخته است.ساختارهای هنر آرایشی مبتنی بر هندسه ریاضی است که به همین ترتیب از اشکال معماری وجهی کلاسیکیسم یونانی – رومی، بابل، آشور، مصر باستان و مکزیک آزتک – به ویژه زیگورات‌ها، اهرام و سایر معماری‌های بنای آن‌ها، عصر ماشین طراحی را ساده می‌کند. هوانوردی، رادیو و آسمان خراش‌ها. به طور خاص، طرح‌های آرایشی با ذوزنقه‌ها، زیگزاگ‌ها و مثلث‌ها، الگوهای شورون، شکل‌های پلکانی، خطوط منحنی و تابش‌های خورشید مشخص می‌شوند.

هنر تزئینی و مدرن- نیوشا ضیغمی

دکوراتیو منزل از دیدگاه نیوشا ضیغمی

شاید به جرات بتوان گفت از بهترین لذت‌های زندگی تغییر منزل و رفتن به یه خانه‌ی جدید باشد. گرچه این امکان را نیز شاید داشته باشد که تغییر دکوراسیون و ایجاد دکوراسیون جدید مشکلاتی به وجود بیاورد. این که با چه روشی فضایی که اکنون متعلق به خودتان است را به بالاترین صورت ممکن ایده‌آل کنید چرا که می‌تواند حس درونیتان را انعکاس دهد. اگر این کار را به خوبی انجام دهید در نهایت خانه‌ای راحت و شاد خواهید داشت. اما اگر این کار را ضعیف انجام دهید در نهایت با انبوهی از مبلمان، پارچه‌ها و رنگ‌های رنگی مواجه خواهید شد که هرگز به یک ایده‌ی دلپذیر تبدیل نمی‌شوند. با کمی برنامه ریزی و با پیروی از همان مراحلی که توسط طراحان داخلی حرفه‌ای استفاده می‌شود، شانس موفقیت بسیار بیشتری خواهید داشت. decorative یا همان هنر چیدن دکوراسیون، مدتی است که به علت رابطه مستقیم با تغییر سبک زندگی افراد از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. بیشتر وسایل تزئینی که فواید کاربردی زیادی نیز دارند را به اصطلاح decorative می‌نامند. وسایلی که هم برای زیبا نمودن فضا و تغییر محسوس و هم آسان نمودن و کاربردی‌تر کردن آن بکار می‌رود. مانند قفسه که هم برای زیباتر جلوه دادن و هم نظم دادن بکار می‌رود.

دکوراسیون داخلی منزل شیک و دکوراتیو جدید و بروز را برای هر کدام از اتاق‌های خانه خودتان جستجو کنید. برای صندلی و مبلمان خود در جستجوی بالش تزئینی و شیک باشید. برای پوشش دیوارهایی که خالی هستند از هنرهای دیواری و اصیل، چاپ‌ها و آینه‌ها بهره بگیرید که این کار باعث خلق رنگ‌های شگف انگیزی روی دیوار می‌گردد. برای ایجاد ظاهری سیقلی می‌توانید از گذاشتن گلدان و یا کاسه تزئینی بر روی بوفه میزهایی کناری و یا میزهای کنسول استفاده کنید. همچنین برای خلق محیطی گرم و صمیمی می‌بایست از نور فانوس و یا شمع بهره بگیرید، این چند مورد را می‌توان بخشی از هنر آرایشی اتاق در یک منزل تلقی کرد.

از نکات مهم هنر آرایشی استارت کار از اتاق ورودی است. چرا که اصل مهمی برای تنظیم و نظارت به حال و هوای سایر فضای خویش می‌باشد. برای مرتب بودن کفش‌های مهمان می‌توانید از قفسه و یا جاکفشی استفاده کنید این کار به تمیز نگه داشتن ورودیتان نیز کمک شایانی می‌کند.

استفاده از چوب لباسی جدید در ورودی در برای انتقال حس راحت بودن به مهمان امریست ضروری. اگر هم ورودیتان ظرفیت استفاده از یک بوفه و یا نصب یک نیمکت روی دیوار را دارد از این امر غافل نشوید. برای نمایش هر چه زیباتر نشان دادن لوازم و عکس‌ها در قابی نقره‌ای بهتر است از کابینت بوفه استفاده کنید چرا که این بوفه‌ها هماهنگی بی‌نظیری با آینه‌های روی دیوار داشته و با هم ترکیبی زیبا خلق می کنند. و سرانجام با بهره‌گیری از گلدانی زمینی و ترجیحا بزرگ در این فضا کارتان را در این بخش به پایان برسانید.

مبلمان- نیوشا ضیغمی

حتما بخونید: اگه می‌خوای دکوراسیون داخلی خونه‌تون رو تغییر بدی و یا این که اصلا دفعه‌ی اولت هست که می‌خوای خونه‎ات رو دکور بزنی و دوست داری خونه‌ات خاص و منحصربه‌فرد باشه اما در مورد انواع دکوراسیون داخلی منزل اطلاعات نداری و نمی‌دونی از چه طرحی استفاده کنی، اصلا نگران نباش فقط کافیه که اینجا کلیک کنی😉😉

زیباسازی اتاق نشیمن

نیوشا ضیغمی در این مورد می‌گوید: با توجه به اینکه معمولا مبل، نقطه کانونی اتاق نشیمن بوده و تقریبا بخش عمده دکور نشیمن را مشخص می‌کند ضروریست که سبک و وسایل جانبی خاصی ببیند. به طور مثال بالش تزئینی از اجزای مهم زیبایی بخشیدن است و حس راحت بودن به آن می‌دهد. برای دیدن ظاهری دنج در اتاق نشیمن می‌توان پتویی نرم را روی دسته مبل گذاشته و بپوشانید و به راحتی با قرار دادن پتو در نشیمن یا قفسه کنسول تلویزیون، می‌توانید ظاهری شیک و رسمی را به اتاق نشیمن خود بدهید. وسایل جانبی را روی دیوار خالی، گذاشته و با چند چاپ دیواری که قاب زیبا دارند شکوهی زیبا و دلنشین به فضا بدهید.

چنانچه خانه شما شومینه دارد می‌توانید با وسایل جدید و شیک و بروز تزئین کرده و نگهدارنده چوب را به اجاق گازتان بیفزایید و جهت ایمنی و همچنین زیبایی، محیط را با صفحه شومینه هندسی کامل نمایید. همچنین در ایام کریسمس نیز با طرحی شاد و جذاب به وسیله یک درخت مصنوعی یا زنده و چیدن زیورالات کریسمس به سبک دلخواه به اتاق خود جذابیت بیشتری را داده و آن را نسبت به قبل ایده‌ال‌تر سازید.

چکیده مطالب

در حقیقت می‌توان اذعان کرد بخش‌های خیلی کمی در خانه هستند که لوازم دکوری استفاده شده در آن محیط بدون اثر باشند. از سالن پذیرایی گرفته تا آشپزخانه و یا اتاق خواب و حتی حمام، در هر جایی هنر دکوراتیو خودش را نشان می‌دهد گرچه بکارگیری از این لوازم  تنها در بعضی بخش‌ها جنبه کاربردی‌تری دارد.

در هنر طراحی داخلی از بخش گسترده‌ای از وسایل بسیاری استفاده می‌شود. اما به منظور شناختن وسایل و اشیا دکوری دانستن دو اصل ضروریست، جهت ساختن اشیا دکوری از ترکیب شدن هنر و همچنین صنعت بهره می‌گیرند و در مجموع باید گفت لوازم دکوری نه تنها جنبه‌ی زیبا بودن دارند بلکه در خیلی از موارد نیز بسیار کاربردی می‌باشند.

هنر آرایشی شامل موارد زیادیست که باعث دو چندان شدن زیبایی منزل می‌گردد که شرط اصلی موفقیت در این هنر انتخاب صحیح آن‌ها می‌باشد. از جمله موارد دکوراتیو می‌توان به آینه دکوراتیو، شیشه دکوراتیو، رنگ دکوراتیو و غیره اشاره کرد.

ممنونیم از این که تا پایان این مقاله در کنار ما بودید و ما رو همراهی کردید🙏🏻🙏🏻

آخرین مقالات ما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت نام تجاری بین‌المللی