26 سبک دکوراسیون منزل که خانه شما را زیبا و خاص می‌کند

دکورسیون منزل- نیوشا ضیغمی

فهرست مطالب

دکوراسیون منزل که قطعاً خیلی از شما عزیزان کم و یا زیاد به آن علاقه داشته و دوست دارید دکور رنگ بندی و چید‌مانی باب میل خود برای منزلتان فراهم کنید. در این مقاله حتی المقدور تلاش کردیم تا حدود زیادی در این امر کمکتان کنیم بدین منظور دعوت کردیم از نیوشا ضیغمی بازیگر توانمند سینما و تلویزیون و یکی از فعالان حوزه‌ی دکوراتیو، تا ما را یاری رسانده و بتوانیم مطالب مفیدی خدمتتان ارائه دهیم.

اهمیت دکوراسیون داخلی در خانه

نیوشا ضیغمی اینگونه تعریفی از دکوراسیون منزل دارند: دکوراسیون منزل در مجموع علمی است کاربردی که با توجه به نوع فضای مورد نظر انجام می‌گردد، مثلاً داخل منزل محیطی صمیمی جهت رفاه تمام اعضای خانواده است که موجب براورده شدن کلیه نیاز‌های اعضای ان خانواده می‌گردد. حال این نیاز می‌تواند برای جلب مشتری در فضای تجاری و یا به حداکثر رساندن پتانسیل کارمندان یک اداره در یک محیط اداری شود.


به عنوان پس از یک روز پرمشغله، تنها جایی که می‌توانید استراحت کنید و درون آن آرامش داشته باشید کجاست؟ آسایش خانه تنها جایی است که انرژی تخلیه شده ما در طول روز می‌تواند دوباره پر شود و روح ما را تغذیه کند. به همین دلیل است که این روز‌ها اهمیت دکوراسیون منزل و طراحی فضای خانه بیشتر از گذشته معنا یافته و به آن توجه می‌شود.


گاهی اوقات توجه به جزئیات کوچک در دکوراسیون داخلی منزل نتایج قابل توجهی را به دنبال دارد. چیدمان مبلمان، انتخاب رنگ‌ها، بازی با حجم‌ها و نور، همگی به توزیع فضایی دگرگون‌ کننده کمک می‌کنند. پس در واقع دکوراسیون داخلی ابزاری است که به خانه ما شخصیت می‌بخشد، آن را از بقیه متمایز می‌کند و بین سبک زندگی و شخصیت ما هماهنگی لازم را ایجاد می‌کند.

دکوراسیون منزل ساده و شیک- نیوشا ضیغمی

رابطه‌ی مستقیم طراحی داخلی با روانشناسی

اهمیت دکوراسیون داخلی در حسی است که منتقل می‌کند. با تغییر دکوراسیون منزل می‌توان احساس امنیت، هیجان، آرامش و اشتیاق به زندگی را به گونه‌ای متفاوت ایجاد کرد. توجه به اصول اساسی طراحی داخلی مناسب می‌تواند احساسات منفی را به حداقل برساند و احساسات مثبت را غنی سازد. از منظر روانشناسی، طراحی فضا‌های داخلی نقشی محوری در شکل‌گیری این احساسات ذکر شده دارد.

اهمیت دکوراسیون داخلی- نیوشا ضیغمی

اولین پرسشی که در طراحی داخلی مطرح می‌شود این است که چه سبکی را دوست دارید؟

دکوراسیون داخلی واسه این مهم است که می‌تواند حتی سبک خانه و زندگی رو نیز دسخوش تغییرات دهد و در مجموع شناختن تمامی سبک‌های موجود در خانه واسه تغییر فضای خونه لازم و ضروری است. نیوشا ضیغمی هم در این باره می‌گوید: انتخاب یک سبک زندگی می‌تواند خودش زمینه ساز شروع یه تزئینات داخلی باشد.

دو سبک رایج در دکوراسیون داخلی یعنی دکوراسیون کلاسیک و همچنین دکوراسیون مدرن مورد استفاده‌ی طراحان در این عرصه می‌باشد که در ایران نیز هر دو سبک از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند. البته نا گفته نماند که سبک‌های رایج دیگری نیز وجود دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرد از متداول‌ترین این سبک‌ها می‌توان به سبک روستیک، سنتی ایرانی، هندی، سبک ساحلی، و سبک مینیمال اشاره کرد.

معرفی چند سبک مختلف طراحی دکوراسیون منزل از نگاه نیوشا ضیغمی

1-طراحی دکوراسیون منزل با سبک مدرن

طراحی داخلی مدرن ‌ایده‌آل خود را تصور کنید، اولین چیزی که توجه شما را جلب می‌کند چیست؟ پاسخ در ترکیب هماهنگ رنگ‌های ساده و خطوط براق و منظم نهفته است که این سبک فریبنده را تعریف می‌کند.

در دکوراسیون داخلی سبک مدرن استفاده از رنگ‌های استیل شیشه‌ای و سفید خیلی بهتر می‌تواند کاربرد داشته باشد. و هر چه اقلام صاف و صیقلی‌تر باشد، این سبک جذاب‌تر خواهد بود. همچنین برای دکور مدرن باید از دیوارپوش ساده و هنر دیواری انتزاعی استفاده کنید. درواقع این نوع طراحی به واسطه‌ی بکارگیری از طرح‌های شیک و ساده که به آن نمای چشم نواز می‌دهد و همچنین طراحی ساده ولی زیبا از پرطرفدارترین سبک‌های دکوراسیون داخلی می‌باشد. از دیگر خصوصیات این مدل طراحی می‌توان به بکارگیری حداقل ظرفیت رنگ و استفاده از رنگ‌های طوسی و سفید و خنثی اشاره کرد.

طراحی داخلی مدرن- نیوشا ضیغمی

2-طراحی مینیمال در دکوراسیون داخلی منزل

این سبک شباهت بسیاری با طراحی مدرن دارد که لزوم آن استفاده از وسایل ساده جهت ساخت فضایی نامرتب و ساده را دارا می‌باشد. ویژگی این سبک سادگی، خطوط تمیز و پالت تک رنگ با رنگ به عنوان لهجه است. معمولاً یک پلان طبقه باز، نور زیاد و مبلمان کاربردی را با هم ترکیب می‌کند و بر شکل، رنگ و بافت فقط تعداد انگشت شماری از عناصر ضروری تمرکز می‌کند.

مینیمالیسم در مورد همه چیز از جمله رنگ‌ها صدق می‌کند. فضای داخلی کاملاً سفید در این سبک بسیار محبوب است. خاکستری‌ها و ته رنگ‌های زمینی نیز این کار را انجام می‌دهند. نکته اصلی این است که رنگ‌های خنثی برای شما مناسب هستند. همچنین می‌توانید با اضافه کردن لهجه‌های تک رنگ پاستلی یا رنگ‌های اصلی تمام رنگ، یکنواختی رنگ‌های خنثی را بشکنید. یک کوسن اینجا یا یک گلدان آنجا، مراقب باشید که زیاده روی نکنید چون ممکن است کل اثر را خراب کنید. مینیمالیسم در مورد خطوط مستقیم، منحنی‌های صاف، اشکال ساده و سطوح صاف است؛ در نتیجه می‌بایست از بخش‌های پیچیده مبل که با دقت زیاد و تعیین جزء به جزء حکاکی شده بر حذر بود. آن‌ها ممکن است دوست داشتنی به نظر برسند، اما آن‌ها برای شما نیستند. آن را صاف و مرتب نگه دارید.

طراحی مینیمال- نیوشا ضیغمی

3-سبک مدیترانه‌ای در دکوراسیون منزل

طراحی داخلی مدیترانه‌ای مناطق عمومی روشن و مطبوع، زندگی بدون درز داخلی و خارجی، برجسته کردن مواد طبیعی مانند چوب و سنگ برای سازه‌های اصلی، و استفاده عمده‌ای از رنگ‌های موجود در طبیعت را برجسته می‌کند؛ به ویژه آن دسته از رنگ‌هایی که در اطراف سواحل دریای مدیترانه یافت می‌شوند، مانند سفید، کرم، دریا یا آبی آسمان، آبی‌های آسمانی روشن، و رنگ‌های بیابانی وابسته به مناطق دیگر.

طراحی داخلی و خارجی با هم در خانه‌هایی به سبک مدیترانه‌ای جریان دارد، بیرون را به داخل و درون را به بیرون می‌آورد. سبک زندگی متعادل داخل و خارج از خانه را در کنار دریا در آب و هوای گرم برجسته می‌کند. به همین دلیل، طراحی داخلی مدیترانه‌ای مدرن اغلب به عنوان یک تغییر در طراحی ساحلی در نظر گرفته می‌شود.

طراحی داخلی مدیترانه‌ای- نیوشا ضیغمی

4-خانه‌ای به سبک مدیترانه‌ای مدرن

این سبک عمدتاً مینیمالی بوده و کاربردی است، اما به دلیل تأثیرات بالقوه متعدد، از رنگ‌های طبیعی خنثی گرفته تا منسوجات با رنگ‌های پر جنب‌وجوش و طرح‌دار، دارای طیف وسیعی از امکانات است.
در نهایت، سبک طراحی داخلی مدیترانه‌ای مدرن با لمس روستایی، تصوری از مجلل ساحلی دنیای قدیمی را ایجاد می‌کند.
خانه‌های مدیترانه‌ای به دلیل طراحی‌های کلاسیک زیبا با خطوط ساده و بافت‌های طبیعی، حتی امروزه نیز مطلوب بوده و بسیار پرطرفدار هستند. خانه‌های سبک مدیترانه‌ای یک کلاسیک جاودانه هستند و اغلب در ایالت‌های ساحلی مانند کالیفرنیا و فلوریدا و حتی ایالت‌هایی که فصول گرم در طول سال دارند، یافت می‌شوند.
خانه‌های اصلی مدیترانه‌ای اغلب دنج‌تر و صمیمی‌تر با سقف‌های کوتاه‌تر و پنجره‌های کوچک‌تر بودند. هدف سبک مدیترانه‌ای مدرن این است که فضا را با سقف‌های بلندتر، پنجره‌های بزرگ‌تر و تمرکز بر طرح‌های چیدمان طبقه باز برای تردد راحت‌تر افراد و تعادل کامل زندگی در فضای داخلی و خارجی، کمی بیشتر باز کند.

سبک مدیترانه‌ای مدرن- نیوشا ضیغمی

5-سبک روستیک در طراحی دکوراسیون منزل

طبیعی بودن، ظرافت بی‌دقت و محیط طبیعی، این چیزی است که دکوراسیون داخلی روستایی را مشخص می‌کند. سبک روستیک شامل سبک‌ها و عناصر مختلفی است که ما آن‌ها را روستیک می‌دانیم و به زندگی روستایی اشاره می‌کنیم. دیوار‌های سنگی طبیعی، سقف‌های طاق‌دار و چوب‌های کنده‌کاری شده می‌توانند ما را به یاد سبک‌های دیگری مانند نوردیک در برخی جزئیات آن بیاندازند. این‌ها برخی از روش‌های مختلف تعریف دکوراسیون داخلی روستیک هستند. از ویژگی‌های اصلی دکوراسیون داخلی روستیک استفاده از مواد طبیعی اعم از چوب، سنگ و پارچه است. ماهیت سبک روستیک سادگی و طبیعی بودن می‌باشد. مبلمان تزئینات زیادی ندارند. فقدان مواد مدرن مانند فلز، پلاستیک یا پارچه‌های مصنوعی در این سبک به چشم می‌خورد. رنگ‌های غالب قهوه‌ای، سبز، بژ، خاکستری و طلایی هستند. احساس خلاقیت دست ساز باید در هر یک از مبلمان یا جزئیات تزئینی حضور داشته باشد که در دکوراسیون داخلی روستایی خود گنجانده‌اید همچنین محیط زیست هم باید با طبیعت هماهنگ باشد.

در مجموع سه مشخصه‌ی اصلی طراحی روستیک یا روستایی بدین شرح می‌باشد:

  • استفاده کردن از وسایل طبیعی در منزل
  • بهره‌گیری از رنگ‌هایی از دل طبیعت
  • بکارگیری از وسایل و مبلمان حجیم که یک رنگ باشند
سبک روستیک- نیوشا ضیغمی

6-سبک بوهمیان در دکوراسیون منزل

سبک بوهمیایی دکوراسیون از فرهنگ‌های متنوعی مانند عربی، آفریقایی، آسیایی یا آمریکای جنوبی و بسیاری دیگر از فرهنگ‌ها الهام گرفته شده است. اغلب با سبک بوهو شیک اشتباه گرفته می‌شود، که اگرچه بسیار شبیه است، اما دقیقاً یکسان نیست، زیرا دومی معمولاً جزئیات لوکس‌تری را شامل می‌شود. سبک بوهمی به دنبال انتقال آزادی، اشتیاق به سفر و خاطرات عمومی است. به همین دلیل، دکوراسیون بوهمی از قوانین سختگیرانه پیروی نمی‌کند و یک بار دیگر، التقاطی، ترکیب رنگ‌ها، متریال‌ها و سبک‌های یک سالن را انتخاب می‌کند.

سبک بوهمی از طیف گسترده‌ای از رنگ‌های آبی، نارنجی، قرمز، قهوه‌ای، سفید، خاکستری، و غیره و همچنین الگو‌های مختلف که به ایجاد محیط‌های پر از شخصیت کمک می‌کند، استفاده می‌کند. در این سبک منسوجات نقش بسیار مهمی دارند. آن‌ها در کوسن‌ها (که گاهی برای نشستن روی زمین استفاده می‌شود، به تقلید از فرهنگ عرب استفاده می‌شود)؛ فرش، روکش مبلمان، پتو برای مبل‌ها و یا پرده‌ها، که در بسیاری از مواقع حتی به عنوان در‌های داخلی عمل می‌کنند، وجود دارند.

بیهوده نیست که سبک بوهمی راه‌حل‌های بداهه را انتخاب می‌کند، مانند انبوهی از چمدان‌هایی که به‌عنوان میز خواب روی هم چیده شده‌اند، پالت‌هایی که به‌عنوان میز قهوه چیده شده‌اند و به طور خلاصه، انواع منابع DIY. همه این‌ها دکوراسیون بوهمی را به فضا‌هایی گرم و دلپذیر تبدیل می‌کند.

در مورد مبلمان نیز از قطعات وینتیج استفاده می‌شود که در صورت امکان دارای طرح‌های سینوسی هستند و همچنین فرسودگی گذر زمان را روی سطح خود نشان می‌دهند. اگر ترجیح می‌دهید، می‌توانید یک یا چند تکه مبلمانی را که هدر داده‌اید نیز از تن جدا کنید.

نیوشا ضیغمی می‌گوید: وسایل تزئینی عمدتاً توسط سوغات سفرها تعیین می‌شود، مانند بشقاب‌های تزئینی، مجسمه‌ها، عکس‌ها، کارت پستال‌ها و یا حتی لباس‌ها و لوازم مربوط به پوشاک که در محل‌های بازدید در سفرها پیدا می‌شوند مثل کیف، کلاه و غیره.

دیوار‌ها نیز همانند مبلمان، اغلب با پارچه و یا کاغذهایی به اصطلاح کاغذ دیواری پوشانده می‌شوند که به بافت و راحتی بیشتر به محیط کمک می‌کند. نیوشا ضیغمی در این بیان می‌کند: این پارچه معمولاً با الگو‌های برجسته به سبک آفریقایی یا هندی تزئین می‌شود که به خانه فضایی دلنشین و بسیار خاطره‌انگیز می‌بخشد. گیاهان رنگ طلایی را روی تزئینات بوهمیایی قرار می‌دهند و یک حس طبیعی همیشه مورد نیاز را به آن‌ها اضافه می‌کنند.

همچنین یک یا چند گیاه آویزان از سقف به همراه گیاهان دیگر با ارتفاع معین روی زمین یا گیاهان کوتاه‌تر دیگر که روی قفسه یا مبلمان کمکی قرار گرفته‌اند، رنگ و طراوت بیشتری به اتاق‌ها می‌بخشند. گیاهان رنگ طلایی را روی تزئینات بوهمیایی قرار می‌دهند و یک حس طبیعی همیشه مورد نیاز را به آن‌ها اضافه می‌کنند.

سبک بوهمی- نیوشا ضیغمی

7-سبک کلاسیک در دکوراسیون منزل

نیوشا ضیغمی در مورد سبک کلاسیک می‌گوید: این سبک یکی دیگر از سبک‌های دکوراسیون منزل به شمار می‌رود که امروزه طرفداران بسیاری را داشته و در میان مردم بسیار محبوب است. بد نیست بدانید که در این سبک به طور عمده از رنگ های کرم، بژ و همچنین طلائی استفاده می‌شود. همه‌ی لوازم دکوراتیو اعم از اکسسوری‌ها و نیز مبلمان بهتره دارای بزرگی و برجستگی‌هایی باشند. همچنین بهتر است این موضوع را هم بدانید که مبلمان بکار برده شده در سبک کلاسیک با دقت بسیاری و نیز ظریف کاری منحصربه‌فردی جلا خورده و حکاکی شده‌اند. در اصل تزنینات داخلی ساختمان در این سبک بسیار زیاد، خاص و شگفت‌انگیز بوده و نمای چشمگیری دارد. لوازم تزئینی و مبلمان در سبک کلاسیک از نقوشی با پیج و خم‎های ظریفی برخوردار می‌باشند. به همین دلیل برای نمایان شدن زیبایی این سبک نیاز به محیط بزرگ‌تری داریم. به طور خلاصه می‌تونیم بگیم که استفاده از سبک کلاسیک برای دکوراسیون داخلی خانه‌‌هایی که از بزرگی زیادی برخوردار نیستند، کار خوبی نیست. 

ویزگی‌های سبک کلاسیک عبارت‌اند از:

  • وجود نظم در این سبک به وضوع به چشم می‌خورد.
  • لوازم چوبی هم در این سبک عضوی جدایی‌ناپذیر به شمار می‌آیند.
  • وجود تقارن یکی از مسائل مهم و اصلی در سبک کلاسیک می‌باشد.
  • استفاده از ترکیب رنگی ویژه و منحصربه‌فرد
سبک کلاسیک- نیوشا ضیغمی

8-سبک ساحلی در دکوراسیون منزل

سبک ساحلی همانطوری که از اسمش هم برمیاد مرتبط به خانه‌هایی هست که در کنار دریا و سواحل ساخته شده‌اند. ولی در روزگار امروز از این سبک در خانه‌هایی که داخل شهرها ساخته شده‌اند استفاده می‌شود و این سبک طراحی هواداران خاص خود را دارد. در سبک ساحلی اکثرا از اشیائی که مرتبط به دریاها و سواحل هستند جهت زینت بخشیدن به فضای داخلی استفاده می‌شود. رنگ‌هایی که اغلب در این سبک استفاده می‌شوند اغلب رنگ‌های سفید و آبی هستند. عناصر دریایی، حصیرها و نیز مبلمان در سبک ساحلی زیاد بکار برده می‌شود. همچنین بکارگیری از عروس دریایی، مرجان‌های خشک شده و نیز صدف‌های دریایی در کنار اکسسوری‌های نماد دریا همچون کشتی و مرغ‌های دریایی می‌تواند حال و هوای دریا را بیشتر برای محیط خانه تداعی کند.

سبک ساحلی- نیوشا ضیغمی

شناخت سبک ساحلی بدون داشتن تجربه اول!

نیوشا ضیغمی می‌گوید: برای شناخت این سبک هیچ نیازی به داشتن تجربه ندارید. شما فقط کافیه که در محیط قرار بگیرید اون وقت خیلی راحت حس و حال یک ساحل دنج و دلنشین را با تمام وجودتون درک می‌کنید. ویژگی آشکار و اصلی این سبک این است که از المان‌ها رنگ‌هایی استفاده شده که شما به محض قرار گرفتن در اون محیط به طور ناخودآگاه به یاد ساحل می‌افتید. جهت دارا بودن از این چنین سبک دکوراسیونی فقط کافیست که از المان‌هایی همچون چوب، لوازم حصیری، صدف و غیره استفاده کنید.

9-سبک امروزی و یا بهتره بگیم معاصر در دکوراسیون منزل

بیشتر افراد سبک معاصر یا امروزی را با سبک مدرن که در بالا ازش صحبت کردیم اشتباه می‌گیرند و فکر می‌کنند که سبک امروزی همان سبک مدرن است اما این در حالی است که این دو سبک کاملا با هم متفاوت هستند! به احتمال زیاد شما هم مثل سایر افراد از شنیدن این موضوع تعجب کردید، اگه دوست دارید تفاوت این دو رو بدونید با ما همراه باشید.

سبک دکوراسیون معاصر به نسبت سبک دکوراسیون مدرن قابلیت انعطاف‌پذیری بیشتری را داشته و تغییرپذیر است. شما در سبک معاصر یا امروزی به راحتی می‌توانید از اشیاها و المان‌هایی که خودتون دوست دارید و قصد دارید ازشون جهت تزئینات دکوراسیون داخلی خود استفاده کنید، ولی در سبک مدرن شما وضعیت رسمی‌تر و قانون‌مندتری را داشته و باید از تمام قوانین موجود در این سبک پیروی کنید. در اصل سبک معاصر از قانون و روش منحصربه‌فردی اطاعت نمی‌کند مگر اینکه آن امر، امر مد روز باشد.

از ویژگی‌ سبک امروزی می‌توان به این مورد اشاره کرد:

 نقض کردن قانون و قوانین دکوراسیون در سبک معاصر بسیار آشکار است. منظور از نقض قانون این است که هیچ المان منحصربه‌فردی در آن دیده نمی‌شود، اما با وجود این امر همه چیز با هماهنگی کامل در کنار هم چیده شده و قرار گرفته‌اند.

سبک معاصر- نیوشا ضیغمی

10-طراحی دکوراسیون منزل با سبک تلفیقی

 در سبک تلفیقی شما می‌توانید به راحتی و با اختیار کامل از هر چیزی که در سایر سبک‌ها پسند کردید در دکوراسیون داخلی خانه‌ی خود استفاده کنید. ولی نکته اصلی این هست که این امر می‌بایست کاملا اصولی بوده و بیشترین دقت را داشته باشید که بافت و رنگ‌های انتخاب شده با یکدیگر هماهنگی کامل را داشته باشند. نکته‌ی جالب و قابل توجه‌ای که در سبک تلفیقی بسیار به چشم می‌خورد این است که در هر گوشه‌ای از محیط سبک‌های روستیک، کلاسیک، مدرن، امروزی و غیره به چشم می‌خورد اما در حین حال در تمام محیط یک هماهنگی و انسجام خاصی حاکم بوده و وجود دارد.

سبک تلفیقی- نیوشا ضیغمی

11-طراحی دکوراسیون منزل با سبک انتقالی

این سبک طرفداران خاص خود را دارد و همانند این است که شما گذر زمان را دیده و در آن زندگی می‌کنید، المان‌های سنتی و قدیمی تا مدرن و بروز را در روش‌های گوناگون در گوشه و کنار دکوراسیون خود مشاهده خواهید کرد. بعضی از افراد سبک انتقالی را با سبک معاصر یکی می‌دانند و این طرز تفکر کاملا اشتباه است. چرا که یکی از ویژگی‌های آشکار و تفاوت اصلی و مهم این سبک این است که یک تعادل خوب و مناسب میان دو سبک متفاوت مدرن و سنتی ایجاد می‌کند.  

سبک انتقالی- نیوشا ضیغمی

12-طراحی دکوراسیون منزل به سبک سنتی غربی

در سبک سنتی غربی شما می‌توانید المان‌هایی که در سبک سنتی وجود دارند را در کنار مبلمان‌های بسیار شیک و مجلل به همراه تزئینات فراوان مشاهده کنید.

ویژگی آشکار سبک سنتی غربی:

  • بکارگیری از انواع مختلف بافت‌ها
  • بکارگیری از خطوط قوسدار
  • بکارگیری از چوب‌های تیره و همچنین رنگ‌های پررنگ
سبک سنتی غربی- نیوشا ضیغمی

13-طراحی داخلی با سبک خاورمیانه

در تمام سبک‌های دکوراسیون داخلی، دکوراسیون سنتی خاورمیانه یکی از خاص‌ترین و منحصربه‌فردترین نوع دکوراسیون‌ها شمرده می‌شود. در این نوع سبک طراحی به دلیل بکارگیری از المان‌های دکوراسیون سنتی ایرانی، این سبک تشابه بسیار زیادی را به سبک طراحی دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی دارد.

ویژگی‌های اصلی سبک طراحی دکوراسیون خاورمیانه

  • نقش و نگارهای اسلامی و سنتی.
  • در این سبک فرش و گلیم فرش‌های ایرانی حرف اول و آخر را می‌زنند و همراه همیشگی این سبک هستند.
  • استفاده از رنگ‌های تند و گرم در این سبک.
سبک خاورمیانه- نیوشا ضیغمی

14-دکوراسیون منزل با سبک شرق دور

منظور ما از شرق دور، کشورهایی همچون ژاپن و چین هستند. در این کشورها طراحی دکوراسیون ساده حرف نخست را می‌زند و با این این طراحی ساده است ولی بسیار دلنشین و شیک می‌باشد. این سبک زندگی متواضعانه و به دور از تشریفات و تجملات آنچنانی مردمان این کشورها را به تصویر می‌کشد. از ویژگی‌های اصلی این سبک هم می‌توان به استفاده کردن از میز و صندلی‌های کوتاه و در حین حال مربعی شکل و همچنین استفاده از تشک به جای تخت اشاره کرد.

سبک شرق دور- نیوشا ضیغمی

15-طراحی دکوراسیون منزل به سبک فرانسوی

در این سبک از رنگ‌های ملایم و گرم همچون طلائی و قرمز و زرد بسیار استفاده می‌شود و میشه گفت که این رنگ‌ها پایه‌ی اصلی رنگ در این سبک هستند. مواد اولیه این سبک معمولا از آجر و سنگ است. در سبک فرانسوی از ظرف‌های تزئینی یک چینی و همچنین روتختی‌های سنگین و ضخیم بسیار استفاده می‌شود.

سبک فرانسوی- نیوشا ضیغمی

16-دکوراسیون داخلی با سبک شابی شیک

این سبک از دهه 1980 میلادی به اوج رسید و رونق پیدا کرد. در زمانی که سبک شابی شیک تداول پیدا کرد در اروپا لوکس بودن و تجمل‌گرایی رواج داشت. سبک طراحی شابی شیک در حین سادگی خاصی که دارد بسیار زیبا و شیک است. این سبک، سبکی است که در آن پرده‌های زیبا و طرحداری که کوسن‌های رنگی و راه راه دارند استفاده شده و همچنین دیوارها با کاغذهای گوناگون و گلدار پوشیده شده است. در این سبک لوازم قدیمی و کهنه و همینطور رنگ و رو رفته بسیار به چشم می‌خورد. حتی بد نیست این رو هم بدونید که شما می‌توانید به راحتی لوازم نو و جدیدی که به تازگی خریداری کرده‌اید را با سمباده و رنگ به طرح‌های قدیمی و کهنه تقلبی تبدیل کنید.

سبک شابی شیک تقریبا مشابه سبک بوهمیان می‌باشد. منتها این دو سبک یک تفاوتی با هم دارند و آن این است که سبک شابی شیک بیشتر زنانه محسوب می‌شود و طرحی هست که اغلب خانم‌ها از آن استقبال می‌کنند.از ویژگی‌های بارز این سبک می‌توان به پارچه‌های گلدار ظریف، لوسترهای درخشان، مبلمان روستایی و غیره اشاره کرد.

سبک شابی شیک- نیوشا ضیغمی

17-دکوراسیون منزل با سبک ایران باستان

نیوشا ضیغمی می‌گوید: سبک دکوراسیون ایران باستان بیشترین تمرکز خود را روی دوران هخامنشیان گذاشته و بیشترین نگاه را به این دوره باشکوه دارد. سبک ایران باستان بیانگر این است که دکوراسیون داخلی منزل ایرانی از دیرباز بسیار زیبا، چشم‌نواز و بی‌نظیر بوده است.

ویژگی‌های سبک دکوراسیون ایران باستان:

  • وجود درب‌های سنگین و همچنین ستون‌های بلند، بکارگیری از سرستون‌های اسب بالدار و شیر، وجود قاب‌های بلند مرمر بر روی دیوارهای ساختمان.
  • بکارگیری از مجسمه‌های باستانی و هخامنشی.
  • بکارگیری از رنگ‌های خنثی همچون کرم و سفید در کنار رنگ‌های شکوهمندی همچون آبی ارغوانی و زرشکی.
  • حکاکی‌های هخامنشی و همچنین بکارگیری سنگ‌های مرمر برای دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان.
سبک ایران باستان- نیوشا ضیغمی

18-دکوراسیون منزل به سبک هالیوودی

سبک دکوراسیون هالیوودی جزء آن دسته از سبک‌هایی می‌باشد که علاقه‌ی بسیاری به اشرافی بودن و شکوهمند بودن دارد.

ویژگی‌های سبک هالیوودی:

  • بهره‌گیری از نورپدازی بسیار.
  • بکارگیری از تصاویر بازیگران هالیوود جهت تزئینات.
  • بکار گیری از رنگ‌های خیره‌کنند و تیره همانند قرمز و فیروزه‌ای و بنفش.
  • بکارگیری از لوازم گران قیمت و عتیقه و همچنین مبلمان‌های مجلل با عظمت در این سبک.
سبک دکوراسیون هالیوودی- نیوشا ضیغمی

19-دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی

سبک دکوراسیون صنعتی، سبکی است که در آن تجهیزات و مصالح بدون داشتن هیچ پوششی در محیط داخلی ساختمان استفاده شده است. از آجر برای اجرا و پیاده سازی طرح دکوراسیون در این سبک استفاده می‌شود. از قرن 20 میلادی که انقلاب صنعتی در اروپا رخ داد، استفاده از این سبک برای دکوراسیون منازل رونق پیدا کرد و به یکی از سبک‌های منحصربه‌فرد در دکوراسیون داخلی مشعور شد.

سبک دکوراسیون صنعتی- نیوشا ضیغمی

20-سبک ایرانی اسلامی یکی از بی‌نظیرترین سبک‌های دکوراسیون منزل

نیوشا ضیغمی می‌گوید: سبک اسلامی و ایرانی را به سادگی می‌توان از نقش و نگارهای زیبای آن شناسایی کرد. ولی جهت داشتن یک دکوراسیون تماما ایرانی می‌بایست به تمام المان‌های آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. یک کار منحصربه‌فردی که می‌توان انجام داد طراحی یک سبک ایرانی ولی مدرن است! اما اصلا این حرف یعنی چی؟ یعنی با بکارگیری از المان‌های سنتی ایرانی می‌توان دکور داخلی فوق‌العاده‌ای را خلق کرد.

امروزه دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی و سنتی، دستخوش تغییرات بسیار جزئی کرده و برای پیاده سازی این سبک نیاز دارید تا این علم رو به سبک جدید یاد بگیرید که این مورد شامل قوانین و مقرراتی است.

همچنین نیوشا ضیغمی بیان می‌کند که از مهم‌ترین و در واقع شاخص‌ترین اصل ایجاد یک دکوراسیون داخلی ایرانی توجه به لوازم خاص موجود در خانه ایرانی می‌باشد. این سبک در بسیاری از نقاط جهان شناخته شده است و سابقه‌ای طولانی دارد. بکارگیری ستون و ایوان‌های بلند از خصوصیات بارز و مهم طراحی دکوراسیون خانه ایرانی می‌باشد.
زیباترین قالی‌ها و فرش‌ها در ایران وجود دارد. قالیچه‌های ابریشمی ایرانی بیشتر دستبافت بوده و دارای نقش و رنگ‌های خیره‌کننده‌ای هستند. به منظور کامل‌تر شدن این دیزاین بکارگیری پرده‌ها‌ی مرتبط و همچنین فرش ایرانی توصیه می‌شود.
مورد دیگری که بیشتر در این سبک استفاده می‌شود صنایع دستی است، که این اقلام صنایع دستی در موارد زیر دسته بندی می‌شوند:

  • صنایع دستی فلزی
  • لوازم چوبی دست ساز
  • پارچه‌های نرم
  • سفال سنتی ایران

همچنین گالری‌های هنری، ظروف، سفره‌ها و وسایل تزیینی نیز در دکوراسیون داخلی ایرانی شهرت دارند.
طراحان داخلی همیشه در مورد اهمیت تعادل و تناسب، رنگ، شکل، بافت و سبک در دکوراسیون داخلی بحث می‌کنند. ترکیب دکوراسیون مدرن با ‌اشیاء عتیقه راهی عالی برای رسیدن به یک دکوراسیون زیبا است، این ترکیب به اتاق کنتراست و عمق می‌بخشد و در نهایت تعادل لازم را ایجاد می‌کند.

سبک ایرانی و اسلامی- نیوشا ضیغمی

21-سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون منزل

در این سبک سادگی به وضوح به چشم می‌خورد و این سبک در حین سادگی خاصی که دارد بسیار کاربردی می‌باشد. این سبک با توجه به بکارگیری از نور و رنگ‌های خاص و منحصربه‌فرد ویژه آرامش فوق‌العاده‌ای را به فضا می‌بخشد. از ویژگی‌های سبک اسکاندیناوی می‌توان به بکارگیری از چوب در کف سالن، مبلمان ساده که رنگ‌های روشنی دارند و نیز استفاده از لوازم تزئینی و قاب‌ها اشاره کرد. در اصل میشه بگیم که سبک مینیمال، سبک ساده شده اسکاندیناوی می‌باشد.

سبک اسکاندیناوی- نیوشا ضیغمی

22-سبک شیکر در دکوراسیون داخلی

نیوشا ضیغمی در مورد سبک شیکر این چنین می‌گوید: این سبک، سبکی است که اغلب به نوع کارکرد لوازم و اثاثیه‌ی محیط تاکید کرده و اهمیت می‌دهد نه به زیبایی. سبک شیکر بیشتر مناسب آپارتمان‌های کوچیک و اشخاصی است که علاقه‌ی خاصی برای پرداخت هزینه‌های آنچنانی برای طراحی دکوراسیون برای منزلشان ندارند. در این سبک صندلی‌ها و مبلمان‌ها و همچنین لوازم اغلب جنبه‌ی کاربردی و مصرفی دارند نه جنبه‌ی تزئینات و زیبایی محیط. به عنوان مثال بکارگیری از میزهای تاشو که فضای کمی را اشغال می‌کنند برای آپارتمان‌هایی که متراژ بزرگی ندارند و یا استفاده از قفسه‌های پنهان در زیر میزها و غیره می‌تواند کاربردی و مناسب بودن سبک شیکر را در دکوراسیون داخلی به درستی به نمایش بگذارد. همچنین بکارگیری از لوازم سبک و چوبی که به سادگی می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد در طراحی این سبک بسیار مورد توجه افراد، به خصوص کسانی که در آپارتمان‌ها ساکن هستند قرار گرفته است.

سبک شیکر- نیوشا ضیغمی

23- دکوراسیون داخلی به سبک آرت دکو

بد نیست بدونید که سبک آرت دکو یک سبک هنری است و به همین دلیل هم افراد خاصی به این سبک علاقه دارند. در این سبک لوازم و اشکال هندسی و همچنین تابلوهای هنری بسیار به چشم می‌خورد. برای این که این سبک بیشتر هنری جلوه دهد در طراحی آن از تابلوهای نفیس و گران قیمت، دکوراتیوهای هنری همچون آباژورهای ویژه و منحصربه‌فرد و لوسترهای شیک و مجلل در کنار آینه‌های دکوراتیو، سفال و مجسمه استفاده می‌شود.

سبک آرت دکو- نیوشا ضیغمی

24-اما می‌رسیم به سبک هندی در دکوراسیون منزل

در سبک هندی رنگ‌های مختلف و در حین حال شاد و دلنشین به وضوح به چشم می‌خورد. در این سبک از قفسه‌های چوبی و همینطور کمدهای چوبی در رنگ‌های مختلف استفاده می‌شود و همین امر نیز موجب شادابی و نشاط در این سبک شده است. دست سازه‌های هندی همچون مجسمه‌ها، ظروف و جعبه‌های رنگی و نیز بشقاب‌های دیواری در سبک دکوراسیون هندی بسیار کاربرد داشته و موجب جذابیت در این طرح می‌شود. در سبک هندی برای کوسن‌ها و مبلمان از پارچه‌هایی زیبا و مرغوب همچون مخمل و ابریشم با نقش و نگارهای شلوغ، شیک و فوق‌العاده استفاده می‌شود. در سبک هندی به خاطر اعتقاداتی که مردم هندوستان دارند عود و شمع جایگاه ویژه‌ای دارد و از آن‌ها به عنوان لوازم تزئینی هم در این سبک استفاده می‌شود.

سبک هندی- نیوشا ضیغمی

25-دکوراسیون منزل با سبک رترو

سبک رترو در اصل سبکی ترکیبی است که با چند نوع سبک مختلف آمیخته شده و همینطور متحلق به هیچ ناحیه و زمان خاصی نیست. در اصل این سبک، دکوراسیون مدرن با بکارگیری از وسایل قدیمی می‌باشد. در طراحی سبک رترو رنگ‌های گوناگونی دیده می‌شود. اکسسوری‌ها هم تنوع خاص خود را داشته و با رنگ‌های شادی برگزیده می‌شوند، همچنین شما می‌توانید در این سبک محیطی پرانرژی و بانشاطی را حس کنید.

سبک رترو- نیوشا ضیغمی

26-دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی

پایه‌ی سبک ژاپنی در فرهنگ مردم آسیا نشین شرقی داشته و این سبک یکی از محبوب‌ترین و بهترین سبک‌های طراحی داخلی به شمار می‌آید. بد نیست بدانید که این سبک بسیار دوستدار طبیعت بوده و بر همین اساس بر ارتباط با طبیعت بسیار تاکید دارد و مبنای سبک ژاپنی به وجود آوردن یک تعادل و هارمونی با طبیعت است. در این سبک به نور اهمیت و توجه ویژه‌ای شده و یک خانه با این چنین سبک طراحی باید بسیار روشن و پر نور باشد. اما یکی دیگر از ویژگی‌های سبک ژاپنی، استفاده از گیاهان گلدار، سبز و در حین حال ساده به همراه رنگ‌های زیبا و دلربا می‌باشد.  

سبک ژاپنی- نیوشا ضیغمی

بهترین رنگ در طراحی داخلی

در دنیای امروز همه می‌دانیم که هر رنگ بیانگر احساسات و عواطف است و شخصیت هر فرد متکی به رنگی است که از آن استفاده می‌کند حالا در پوشش و لباس‌های خود و چه در دکوراسیون خانه‌اش. هر رنگ برای فضا مناسب است و فضایی منحصربه‌فرد ایجاد می‌کند. از دشوارترین برنامه‌های مربوط به دکوراسیون منزل قطع به یقین تعیین رنگ متناسب با دکوراسیون داخلی مورد نظرمان می‌باشد.
شاید شنیده باشید که رنگ سفید به یادآوری بسیاری از خاطرات کمک می‌کند، که تا حدودی درست است، و همچنین رنگ سفید در القای حس نوستالژی بسیار مؤثر می‌باشد. استفاده از رنگ سفید در دکوراسیون داخلی اتاق می‌تواند فضا را شیک، مدرن و دنج کرده و حس آرامش را به افراد منتقل کند.

اما اصلا مزایای استفاده از رنگ سفید در دکوراسیون داخلی را می‌دانید؟

تأثیر رنگ سفید در نوردهی و روشنایی محیط بسیار منحصربه‌فرد بوده و می‌تواند فضا را روشن‌تر نشان دهد، به همین دلیل از رنگ سفید برای اتاق‌هایی استفاده می‌شود که نور کافی ندارند و دسترسی به آن‌ها آسان نیست.
تعیین بعضی از وسایل از جمله مبلمان به رنگ سفید مطمئنا به باشکوه شدن کارتان و همچنین شهامت و خلاقیت‌تان اشاره مستقیم خواهد داشت. این رنگ می‌تواند قدرت و زیبایی را به رخ بکشد زیرا سفید بسیار روشن است و برخی افراد از این رنگ اجتناب می‌کنند و سعی می‌کنند تا حد محدودی از سفید استفاده کنند.
علاوه بر موارد فوق، باید توجه داشت که رنگ سفید آرامش بخش است، و به همین دلیل این رنگ یکی از بهترین‌ ایده‌ها برای طراحی اتاق کودک می‌باشد.

سخن پایانی

امیدواریم که توانسته باشیم با کمک نیوشا ضیغمی یک مقاله خوب و جامع در مورد دکوراسیون منزل و انواع سبک‌های آن به شما عزیزان ارائه کرده باشیم و تونسته باشیم شما رو با سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی آشنا کرده باشیم تا موقع انجام این کار، آگاهی کاملی رو داشته باشید و بدونید که چه طرحی رو دوست دارید سفارش داده و آن را در محیط داخلی خانه‌ی خود اجرا کنید. از این که تا پایان مقاله با ما همراه بودید بسیار سپاس گزاریم🙏🏻🙏🏻

آخرین مقالات ما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4-هویت برند

برند خودتان را در سایت نیوشا ضیغمی ثبت کنید تا ما آن را بررسی کنیم