برندسازی چیست؟ | چیزهای مهمی که در مورد آن نمی‌دانید!

برندسازی- نیوشا ضیغمی

فهرست مطالب

برندسازی از اصلی‌ترین و شاخص‌ترین اهداف مدیران موفق با بیزینس‌های وسیع می‌باشد؛ چرا که پلی است محکم و قابل اطمینان بین شما و مخاطبان محصول‌تان است. به همین منظور و با کمک نیوشا ضیغمی بازیگر سینما و تلویزیون که خود نیز در زمینه‌ی خدمات توسعه برندینگ فعالیت دارند، سعی کردیم تا در این مقاله شما را در این حوزه بیشتر آشنا کرده تا علاقه‌مندان بتوانند با توسعه و گسترش کسب‌وکارشان گام بزرگی بسوی موفقیت طی کنند، پس با ما همراه باشید.

برندسازی چیست؟

برندسازی یک اقدام عمدی است که برای تأثیرگذاری بر ادراک مردم از یک محصول یا خدمات انجام می‌شود. برندسازی چیزی است که مردم را به انتخاب برند شما وادار می‌کند. اساساً، برند سازی این است که چگونه اطمینان حاصل کنید که محصول یا خدمات شما در ذهن مشتریان شما جایگاهی دارد.

ممکن است ‌کار ساده‌ای به نظر برسد اما در واقع برندینگ موضوعی غیرقابل تعریف بوده و همیشه بحث برانگیز است؛ زیرا همانطور که در بالا ذکر شد، ساخت برند احساسی و ذهنی است و نمی‌توان آن را اندازه‌گیری کرد.

برای مفهوم‌سازی کامل برندینگ، اجازه دهید کمی به عقب برگردیم و ببینیم که برند چیست. نویسنده و کارآفرین ست گودین تعریف زیبایی از برند دارد: “برند چیزی نیست جز خاطرات، درخواست‌ها، قصه‌ها و رابطه‌هایی که تصمیم مخاطب را برای تعیین یک محصول یا خدمات از بین سایر محصولات ترکیب می‌کند.” به عبارت دیگر، برند سازی هر کاری است که برای تأثیرگذاری فعال بر این تصمیمات انجام می‌دهید.

نیوشا ضیغمی می‌گوید: یک لحظه در ذهن خود این موضوع را مجسم کنید؛ هنگامی که مصرف‌کنندگان با یک انتخاب مواجه می‌شوند چه عواملی، در نهایت تصمیم آن‌ها را نهایی می‌کند؟ هر چیزی که به مصرف‌کنندگان انگیزه می‌دهد.

برندینگ به معنی درست کردن تصویری از کسب‌وکار شما در تفکر مصرف‌کننده می‌باشد، که این کار باعث می‌شود مشتریان جدید به خریداران وفادار و همیشگی تبدیل شوند.

برندسازی چیست- نیوشا ضیغمی

پیشنهادی منحصربه‌فرد ما به شما که به هیچ وجه نمی‌تونید رد کنید: شما عزیزان می‌توانید برای برندینگ خود از خدمات توسعه برندینگ نیوشا ضیغمی استفاده کنید.

اما اصلا چرا باید کار برندینگ انجام بدهیم و چرا انجام این کار اینقدر مهم است؟

در دنیای اشباع شده بازاریابی، مشکلات زیادی وجود داره و جدا از این مشکلات تنها ۷ ثانیه طول می‌کشه تا تأثیر اولیه ایجاد شود، بنابراین برند شما باید به خوبی طراحی شود تا در یک لحظه تأثیر قوی داشته باشد. برندسازی مؤثر مکانیزمی است که به کسب‌وکار شما اجازه می‌دهد تا مشتریان بالقوه را جذب کنید. وقتی کار برندینگ به درستی و به خوبی انجام شده باشد، این قدرت را دارد که بر مصرف‌کنندگان تأثیر بگذارد، الهام بخشد و تغییر دهد.

نگاهی به برخی از برند‌های بزرگ و معروف دنیا مانند گوگل، اپل، سامسونگ، نایک و کوکاکولا بیاندازید؛ موفقیت این برند‌ها تصادفی نیست. این شرکت‌ها اهمیت برندینگ را درک کرده‌اند و از آن در تمام جنبه‌های تجاری و بازاریابی به درستی استفاده کرده‌اند.

صفر تا صد برند سازی- نیوشا ضیغمی

5 نکته‌ی مهم در مورد اهمیت ساخت برند و تأثیر آن بر کسب‌وکار شما

1-خود را از رقبای خود متمایز کنید

نیوشا ضیغمی می‌گوید: مهم نیست در چه صنعتی فعالیت می‌کنید، رقابت همیشه شدید است. چه در حال افتتاح یک تعمیرگاه دوچرخه‌سازی، فروش دارو‌ها و یا تبدیل شدن به یک مشاور رسانه‌های اجتماعی، با انجام دادن کار برندینگ و همچنین برجسته کردن آن خدماتی که به مشتریان خود ارائه می‌دهید و بیان اینکه چرا شما انتخاب بهتری هستید، خودتان را از سایر رقبای خود متمایز سازید.

2-افزایش آگاهی از برند

شناخت برند به چگونگی درک یک کسب‌وکار، به ویژه در موقعیت آن در بازار و در ذهن مصرف‌کنندگان اشاره دارد. در حالت‌ ایده‌آل، مشتریان باید از طریق خدمات یا محصولاتی که ارائه می‌دهید، تصور مثبتی از برند شما داشته باشند. اما آگاهی قوی از برند یکی از انگیزه‌های اصلی است که مخاطبان هدف شما را به سمت انتخاب برند شما سوق می‌دهد، حتی اگر ممکن است یک گزینه ارزان‌تر یا جایگزین را انتخاب کند.

3-اعتبار برند بسازید

اعتبار برند، هم برای برداشتی که مشتریان بالقوه از کسب‌وکار شما دارند و هم برای برداشت شما در صنعت مهم است.

شرکت‌هایی با برند‌های قوی نه تنها خود را حرفه‌ای‌تر و پیچیده‌تر نشان می‌دهند، بلکه از طریق شفافیت و اصالت نیز اعتماد ایجاد می‌کنند.

4-به کسب‌وکار خود هویت بدهید

همانطور که هر فرد هویت منحصربه‌فردی دارد، برند نیز هویت منحصربه‌فردی دارد. تصور کنید دو غریبه، یک مرد و یک زن به یک قرار کور ‌می‌روند و باید خودشان را برای یکدیگر توضیح دهند. چه ویژگی‌های منحصربه‌فردی را در مورد یکدیگر توصیف می‌کنند؟ سعی کنید به برند خود به عنوان یک شخص فکر کنید نه یک محصول یا شیء. این ‌ایده که رسماً به عنوان «شخصیت‌سازی برند» شناخته می‌شود، نشان‌دهنده تلاشی برای تجسم برند‌ها به عنوان افراد به منظور تعریف بهتر نحوه عمل، صحبت کردن، لباس پوشیدن، برقراری ارتباط و تأثیرگذاری بر جهان به عنوان یک برند است.

5-به کارمندان خود اعتماد به نفس بیشتری را القاء کنید

کارمندانی که پشت نام برند شما ‌ایستاده‌اند و به کار خود افتخار می‌کنند برای اداره کسب‌وکار شما عالی هستند، اما نقش کلیدی در شکل دادن درک عمومی به برند شما دارند. به طور کلی، این عاملی است که تأثیر مثبتی بر برند داشته و این امر می‌تواند بر نحوه شناخت مشتریان از برند شما تأثیر بگذارد، اما مهم‌تر از آن، می‌تواند کارمندان بالقوه را نیز وادار به کار برای شرکت شما کند. یک شرکت با مارک خوب باید اطمینان حاصل کند که کارگران احساس تعلق، رضایت کلی و غرور کنند. این امر باعث ارتقای برند در همه انواع کانال‌ها و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی می‌شود.

اصول برند سازی- نیوشا ضیغمی

برندسازی و افزایش ارزش کسب‌وکار

چه صاحب کسب و کار کوچکی باشید و چه کسب‌وکاری با هر اندازه‌ای را اداره می‌کنید، برندینگ نقش مهمی در اعتبار بخشیدن به ارزش مالی شما و ایجاد ارزش برند شما ایفا می‌کند. رشد یک شرکت می‌تواند به برند سازی موفق بستگی داشته باشد، چه به دست آوردن مشتریان جدید، ایجاد یک کسب‌وکار یا ورود به یک بازار جدید باشد. علاوه بر این، وقتی صحبت از گسترش سرمایه‌گذاری به میان می‌آید، کسب‌وکار‌های برند تخصصی می‌توانند برای سرمایه‌گذاران بالقوه جذاب‌تر باشند.

پیشنهاد شگفت‌انگیز ما به شما: پرسونال برندینگ یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین عامل در برندسازی و افزایش ارزش برای کسب‌وکار شما محسوب می‌شود، برای آشنایی بیشتر با پرسونال برندینگ می‌توانید همین الان اینجا کلیک کنید.

عناصر ضروری ساخت برند

ساخت برند فرآیندی استراتژیک و مهم است، اما به خلاقیت و ثبات در تمامی معیار‌های برند نیز نیاز دارد. از اونجایی که عناصر ساخت برند بسیاری وجود دارد که می‌بایست در نظر گرفته شوند، بهتر است که یک راهنمای شیوه‌ برند منسجم بسازید که به عنوان یک کتابچه راهنما یا کاتالوگ عمل کند و عناصر بصری و غیر بصری را گرد هم آورد.

عناصر برندسازی به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند؟

  • عناصر برندسازی بصری
  • عناصر برندسازی غیر بصری

عناصر برندسازی بصری شامل چه چیزهایی هستند؟

1-وبسایت اینترنتی

بیش از هر زمان دیگری، داشتن حضور آنلاین حرفه‌ای یک دارایی‌های ضروری و همچنین یک جزء مهم برندسازی در هر استراتژی بازاریابی دیجیتال است. صرف نظر از صنعت و اندازه کسب‌وکار شما، چه یک کسب‌وکار خرید آنلاین یا یک فروشگاه خرده فروشی داشته باشید؛ وبسایت شما محور اصلی کسب‌وکار شما محسوب می‌شود.

نوع وبسایتی که ایجاد می‌کنید از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است، اما با این وجود، مکانی عالی برای جذب بازدیدکنندگان جدید، ایجاد مشتریان بالقوه، تبلیغ و فروش محصولات، اطلاع‌رسانی به مشتریان و مهم‌تر از همه، برقراری ارتباط می‌باشد.
وبسایت شما به مشتریانتان در مورد اینکه برند شما با چه چیز‌هایی سر و کار دارد، چه خدماتی را ارائه می‌دهد و همچنین چه مزایایی نسبت به سایر برندها دارد، دید فوری به مخاطبان می‌دهد. در واقع از صفحه Home وبسایت شما تا مقالات و محتواهایی که داخل بلاگ تجاری خود گذاشته و منتشر می‌کنید و همچنین بستن کمپین‌های بازاریابی‌ایمیلی یا بهتره بگیم ایمیل مارکتینگ، وبسایت شما به دلیل دردسترس بودن همیشگی آن برای مخاطبانتان فرصت ویژه‌ای برای شما به حساب می‌آید تا برند شخصی خود را در بهترین زمان و حالت ممکن به نمایش مخاطبان هدف خود بگذارید.

ایده برند سازی- نیوشا ضیغمی

2-لوگو

آرم‌ها و‌ ایده‌های برندسازی اغلب با هم استفاده می‌شوند و یا با هم برابری می‌کنند، حتی اگر در واقع دو موجودیت باشند. حتی مهم‌ترین دارایی ساخت برند، لوگو، تنها یک تکه از پازل بزرگ‌تر برندینگ هستند. لوگو به عنوان نماد یا نماد بصری به راحتی قابل تشخیص و به یاد ماندنی از یک شرکت است. همه چیز از پالت رنگی که استفاده می‌کنید تا تایپوگرافی که برای ایجاد لوگوی منحصربه‌فرد خود استفاده می‌کنید یک زبان بصری است و نقش مهمی در برندسازی شما دارد.

لوگو- نیوشا ضیغمی

3-نام تجاری

نام تجاری اهمیت بسیاری در ساخت برند دارد. با این حال، ساختن نام تجاری کار آسانی نیست و برای آن باید وقت بسیاری بگذاری تا بتوانید یک نام تجاری خوب و مناسب برای برای برند خود انتخاب کنید. نام تجاری باید نمایانگر شخصیت شما، کاری که انجام می‌دهید باشد؛ و بد نیست بدانید نام تجاری تأثیر خوبی را بر روی مخاطبان هدف شما می‌گذارد.

قبل از انتخاب نام تجاری باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. ابتدا باید مطمئن شوید که می‌توانید از نامی که دوست دارید استفاده کنید، سپس بررسی کنید که نام تجاری که مدنظرتان هست مفاهیم زبانی منحصربه‌فردی دارد یا خیر؟ و اینکه ارزش‌های برند شما را منتقل می‌کند یا خیر؟ شما می‌توانید ‌ایده‌های مختلف را با طوفان فکری آزمایش کنید.

4-کارت ویزیت مخصوص هر کسب‌وکار

گرچه شاید کارت ویزیت را ابزاری ناکار آمد در دنیای تکنولوژی امروز می‌دانند ولی باز هم از قدرتمندترین ابزار برای تبلیغات برند حتی در عصر امروز به حساب می‌آید. هنگام انتخاب نحوه‌ی طراحی یک کارت ویزیت، به یاد داشته باشید که طراحی یک کارت ویزیت فرصتی است تا نه تنها اطلاعات تماس و لوگوی خود را به مردم نشان دهید، بلکه همچنین برای ایجاد ارتباط و نیز ایجاد یک تأثیرگذاری قوی و مؤثر است. در روند گسترش شبکه و رشد شرکت، کارت‌های ویزیت می‌توانند تصویر برند حرفه‌ای و در حین حال آشنا را به مردم القا کند.

مهم نیست که کارت ویزیت، در چه شکل یا اندازه‌ای طراحی می‌شود، مهم‌ترین نکته این است که آن‌ها باید با سایر دارایی‌های برند شما مطابقت داشته باشند و نشان دهنده هویت برند شما باشند.

اسامی خلاقانه برای برند- نیوشا ضیغمی

5-رنگ برند

هنگام انتخاب رنگ‌های برند، باید بیشتر از آنچه می‌بینید در نظر بگیرید. هنگامی که یک پالت رنگ را انتخاب کردید، این پالت رنگ هویت برند شما را تشکیل می‌دهد و در تمام کانال‌های بازاریابی شما ظاهر می‌شود. در نظر گرفتن تأثیر روانشناسی رنگ بر تصمیم خرید خرده فروش بسیار مهم است.

رنگ اغلب به طور ناخودآگاه پیام‌ها را منتقل می‌کند و احساسات را تحریک می‌کند و در نهایت بر نحوه درک یک برند در ذهن و چشم مصرف‌کننده تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، قرمز رنگی است که توجه را به خود جلب می‌کند و نشان دهنده‌ی اشتیاق، انرژی، هیجان و خطر است؛ در حالی که آبی رنگ بسیار آرام‌تری است که نشان دهنده‌ی اعتماد، صلح و ثبات می‌باشد. زمانی که تصمیم گرفتید که برندتان چه پیامی را می‌خواهد منتقل کند، انتخاب رنگ‌های به شما کمک می‌کند تا شخصیت برند خود را با ثبات بسازید.

6-تایپوگرافی

تایپوگرافی به نوع خاصی از حروف اطلاق می‌شود که شامل طراحی و چیدمان حروف مورد استفاده در عملکرد‌های مختلف برندسازی می‌باشد. مشابه رنگ‌های برند، تایپوگرافی‌ای که انتخاب می‌کنید برند شما را شکل می‌دهد و به انتقال پیام شما کمک می‌کند.

به طور کلی توصیه می‌کنیم در مورد تایپوگرافی بیش از 2 فونت استفاده نکنید، چه هنگام طراحی لوگو، تهیه پیش‌نویس محتوای وبسایت و یا تهیه بسته‌بندی محصول نهایت از 2 فونت برای تایپوگرافی استفاده کنید. برای بهبود ثبات برندتان، هماهنگ و منسجم نگه داشتن همه چیز ضروری است.

7-شعار

شعار برند در واقع یک عنصر بصری نیست، اما بسیار نزدیک با یک عنصر بصری مانند لوگو در هم تنیده شده است؛ بنابراین ما شعار را در یک عنصر بصری برای رسیدن به هدف خود وارد خواهیم کرد. ایجاد یک شعار آسان برای به خاطر سپردن همیشه برای ساخت برند ضروری نیست، اما یک شعار خوش ساخت می‌تواند یک ابزار بازاریابی بسیار قدرتمند باشد.

به یک شعار عالی فکر کنید، مانند «فقط انجامش بده» نایک. تنها با شنیدن این شعار بلافاصله برند و محصول به ذهن متبادر می‌شود. یک شعار خوش ساخت مانند این می‌تواند به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از برند شما باشد.

عناصر برندسازی غیر بصری شامل چه چیزهایی هستند؟

1-برنامه

بیانیه ماموریت، که به عنوان برنامه راهبردی سیستم نیز شناخته می‌شود، بخشی جدایی ناپذیر از تلاش برندینگ شما است و باید به عنوان بیانیه‌ای از هدف و ارزش‌های برند شما عمل کند. این عنصر نام تجاری غیر بصری باید به همه کسانی که با نام تجاری شما روبرو می‌شوند – از مشتریان گرفته تا سرمایه‌گذاران و رقبا – کمک کند تا همه چیز را در مورد برند شما درک کنند. بیانیه برند خود را به عنوان یک بیانیه «چرا» در نظر بگیرید که نه تنها به شما می‌گوید کسب‌وکار شما چه چیزی ارائه می‌دهد، بلکه هدف پشت آن را نیز به شما می‌گوید.

2-چشم انداز

مانند بیانیه ماموریت، چشم انداز بیانیه مختصری است که به وضوح اهداف استراتژیک کسب‌وکار را مشخص می‌کند. به عنوان یک نقشه راه عمل می‌کند و شما را در مراحل اولیه کسب وکار و آینده برندتان راهنمایی می‌کند. آینده برندتان با گذر زمان سیر تکاملی را طی می‌کند که توسعه آن ارتباطی مستقیم با کسب‌وکار و تجارت شما خواهد داشت. چشم‌انداز برند شما در طول زمان تکامل می‌یابد که با کسب‌وکار شما رشد می‌کند، ولی عمدتاً می‌بایست واقف با ارزش برندتان باشد.

3-ارزش برند

در عصری که اصیل بودن و صداقت اهمیت بسزایی پیدا کرده مخاطبین قطعاً به دنبال برند‌هایی با این خصوصیات خواهند بود. ارزش‌های برند شما پایه و اساس کسب‌وکار شما هستند و به هر جنبه‌ای از برند شما وارد می‌شوند. به این ارزش‌ها به عنوان قطب نمایی فکر کنید که تصمیمات و اقدامات برند شما و همچنین هدف و داستان آن را هدایت و پشتیبانی می‌کند. هنگام تعریف ارزش‌های برند خود، باید به تصویر بزرگتر نگاه کنید و تأثیر آن را بر تجارت خود در نظر بگیرید.

4-هویت برند

از آنجایی که قطعات ظریف بسیاری در پازل برندینگ وجود دارد، تعریف هویت برند در وهله اول معمولاً شخصیت یک شرکت و همچنین وعده آن را به مشتریانش نشان می‌دهد. با در نظر گرفتن ارزش‌های برند، ماموریت و شخصیت برند، هویت برند همه این ‌ایده‌آل‌ها را در یک مکان نهایی ترکیب می‌کند. هویت برند همچنین از نحوه ارتباط برند شما با یک سرویس یا محصول و نحوه تجربه دیگران پشتیبانی می‌کند.

5-داستان برند

داستان سرایی نه تنها بخش مهمی از برندسازی، بلکه در زندگی روزمره است. داستان‌ها مجذوب، درگیر، دسیسه می‌کنند و به ایجاد ارتباط کمک شایانی می‌کنند. داستان برند شما فرصتی برای ایجاد ارتباطات معنادار با مشتریان از طریق داستان است و به مردم کمک می‌کند تا درک بهتری از کسب‌وکار شما داشته باشند.

برای مثال، یک داستان برند می‌تواند بنیان‌گذاران و ریشه‌های کسب‌وکار را معرفی کند، یا اشتیاق و هدفی که در پس چرایی ایجاد برند وجود دارد را برجسته کند. مهم نیست که چگونه به آن برخورد می‌کنید، داستان برند شما فرصتی برای ایجاد ارتباطات و برجسته کردن کیفیت بین برند شما و مشتریانتان فراهم می‌کند.

می‌دونید برندینگ و بازاریابی در چه زمینه‌هایی با هم برابر هستند؟

 درست هست که برندینگ با بازاریابی متفاوت است، ولی این دو در یک حوزه همدیگر را پوشش داده و با هم برابر هستند. زمانی که قرار است هویت بصری در کسب‌وکار بکار گرفته شود، بازاریابی و برندینگ در یک سوء و در کنار هم قرار می‌گیرند. این جمله معروف را هیچگاه فراموش نکنید که هر عکس، هزاران حرف در خود دارد. موقعی که تصاویر گرافیکی، لوگو و همچنین رنگ‌های شرکت را تعیین می‌کنید، همانطور که در پیش‌تر در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم به خاطر داشته باشید که آن‌ها می‌بایست پیش از هر چیز دیگری، وکیل بسیار خوبی برای برند شما باشند.

می‌دونستید بازاریابی مکمل برندسازی است؟

نیوشا ضیغمی می‌گوید: فرض کنید فردی برند شما را در یک کامیون حمل مهموله‌ی سفارشات شما می‌بیند و یا اینکه بسته‌بندی محصولات شما را درون یک فروشگاهی دیده و حس کنجاوی درون اون فرد زنده می‌شود، ولی این کنجاوی در اون اندازه‌ای نیست که باعث فروش چشمگیر محصولاتتان شود؛ به همین علت بازاریابی در این لحظه وارد عمل می‌شود.

ساخت برند و بازاریابی هر دو دیدگاه متفاوتی در کسب‌وکارها می‌باشند، با این وجود هر دو آن‌ها به همدیگر وابسته هستند و هر دو آن‌ها اگر به شکل صحیح انجام شوند، به موفقیت یکدیگر منجر خواهند شد. اگر از اول مبنای ثابتی را برای ساخت برند تعیین کنید،‌ کارهایی که جهت بازاریابی انجام می‌دهید بیشتر از هر موقعی دیگری نتیجه خواهد داد. به این شیوه بازاریابی زمان بیشتری دارد تا روی محصولات شما مانور داده و تاکید کند و ویژگی‌های برندتان را بیشتر به تصویر بکشد. از این‌رو مردم آسان‌تر با برند شما آشنا شده و متوجه می‌شوند که نماینده‌ی چه چیزی می‌باشد. با داشتن یک سیستم برندینگ تاپ و عالی، کمپین بازاریابی پرقدرتی را راه‌اندازی کنید که بازدهی بسیار زیادی را برای شما داشته باشد.

سخن پایانی

در پایان بهتره بازم یادآوری کنیم که حتما برندسازی را جدی بگیرید چرا که برای داشتن یک کسب‌وکار موفق باید برندسازی خوب و قوی را انجام داده باشید.

آخرین مقالات ما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4-هویت برند

برند خودتان را در سایت نیوشا ضیغمی ثبت کنید تا ما آن را بررسی کنیم