
ست لباس و معرفی 5 نوع آن
ست لباس و معرفی 5 نوع آن فهرست مطالب ست لباس یک مجموعه از لباسها و لوازم جانبی است که با هم ترکیب شدهاند تا
ما امروز در کنار هم جمع شدیم تا در این مقاله با کمک نیوشا ضیغمی بازیگر محبوب و پرآوازه کشورمان که سفیر کودکان کار در ایران هستند، به مسئلهی کودکان کار و مشکلاتی که در مقابل این کودکان مظلوم، بیدفاع و زحمتکش صف کشیدهاند و همواره مانند دیوی خشن و وحشتناک در صدد بلعیدن روح و روان پاک و همچنین فرصت کودکی کردن این عزیزان هستند صحبت کنیم و برای بهبود بخشیدن به زندگی این کودکان و همچنین چالشهایی که با آنها در طول مسیر زندگی خود دستوپنجه نرم میکنند با هم به تعامل گذاشته و راهحلی مناسب برای آنها پیدا کنیم. همانطور که میدانید کودکان کار نسبت به افراد بزرگسال و نیز دیگر کودکان، در معرض آسیبهای بسیاری قرار دارند، در واقع در یک دسته بندی میتوانیم مهمترین و با اهمیتترین مسائلی که کودکان کار با آن روبرو هستند را به این صورت بیان کنیم:
اما در ادامه مطلب قصد داریم تک تک این مسائل را به طور جداگانه شکافته و در مورد آن صحبت کنیم، پس از شما عزیزان تقاضا داریم چشمان زیبای خود را تا پایان مقاله در اختیار ما گذاشته و چند دقیقهای را برای این کودکان مظلوم و بیدفاع وقت بگذارید تا با چالشهای پیش روی این کودکان بیشتر آشنا شوید.
یک کودک کار در مرحله اول، متاسفانه به طور ناخواسته و براثر شرایط محیط و جامعه زاده اقتصاد نصف و نیمه یا بهتره بگم ناقص خانواده است که این موضوع نه تقصیر خانوادهها هست و نه تقصیر کودکان. متاسفانه به خاطر شرایط بد موجود در خانوادهها بیشتر این کودکان، نانآوران کوچک خانوادههایشان هستند. در واقع، یکی از متغیرهای اثرگذار در تبدیل شدن به یک کودک کار این است که اکثر این کودکان، متاسفانه خانوادههایشان در جامعه با مشکلات اقتصادی فراوانی دستوپنجه نرم میکنند.
در صورت نبود مشکلات اقتصادی در خانوادهها، بیشتر این کودکان همانند بچههای دیگر، به سادگی به زندگی روزمره خود ادامه داده و از دوران کودکی خود تمام لذت ممکن را خواهند برد. ولی متاسفانه به خاطر ضعف اقتصادی خانوادهها، این کودکان هستند که ناخواسته و به اجبار برای گذران امورات خود و خانوادههایشان مشغول به کار شوند. اکثرا والدین این کودکان یا قادر به کار کردن نیستند یعنی (متاسفانه یا دچار از کار افتادگی شدهاند یا گرفتار دام اعتیاد شدهاند و …)، یا یکی از سرپرستان خانواده یعنی مادر یا پدر از دنیا رفتهاند و یا این که اصولا کودک کار، نبود سایه هر دو سرپرست خانواده را بالا سر خود احساس میکند. به عبارت بهتر بیایید اینگونه بیان کنیم:
1-در بعضی از موارد، نه پدر و نه حتی مادر حالا به دلیل ناتوانی جسمی و یا روحی قادر به کار کردن نیستند و اینجاست که کودک مجبور است به عنوان نانآور خانه کار کند.
2-گاهی اعتیاد پدر یا مادر و در بعضی از خانوادهها هم متاسفانه هر دو سرپرست خانواده گرفتار دام اعتیاد شدهاند که همین امر مانع از اشتغال سرپرستان خانواده میشود و کودک مجبور است که در بیرون از خانه کار کند.
3-کودکانی هم هستند که در عین سلامتی جسمی و تندرستی سرپرستانشان متاسفانه به علت وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه و درآمد کم و ناچیز خانواده، ناچار هستند برای کمک به خانواده مشغول کار در بیرون از خانه شوند.
در همچین شرایطی است که کودک از سر اجبار و ناخواسته مجبور است جهت تهیه مایحتاج روزانه خانواده به کارهای سخت و در حین حال طاقت فرسا تن دهد.
اما دسته دوم از مسائلی که یک کودک کار با آن روبرو است، شامل مسائل فرهنگی میباشد. نیوشا ضیغمی در مورد این موضوع میگوید: از اصلیترین و در حین حال مهمترین مسائل فرهنگی این کودکان میتوان متاسفانه به ضعف بنیاد خانواده اشاره کرد که توجه به این موضوع برای جامعه بسیار حائز اهمیت میباشد.
از جایی که نخستین وظیفه خانواده یاد دادن رفتارهای صحیح و قابل قبول در اجتماع است.
خانواده دروازهای جهت ورود کودک به اجتماع وسیع و گسترده به شمار میآید، دروازهای که هرچقدر زیبا، محکم و با دوام باشد کودک خیلی بهتر و راحتتر وارده جامعه شده و میتواند رابطهی خوبی با مردم جامعه برقرار کند. به بیانی بهتر، خانواده کلیدی برای کودکان جهت ورود به جامعهای پر رمز و راز میباشند. ولی متاسفانه این کودکان، به خاطر ضعف در بنیاد خانواده، رفتارهای مناسب اجتماع خود را فرا نمیگیرند. از طرفی هم بسیاری از تفکرهای نادرست و غلط فرهنگی به خاطر عدم برقراری ارتباط این خانوادهها و کودکان آنها با اجتماع قانونمند، تولید و مجددا بازتولید شده و در موارد گوناگونی از نسلی به نسل دیگر انتقال داده میشود.
بَرای نمونه:
الف- کار کودک برای بعضی از پدر و مادرها امری عادی و در حین حال قانونمند است.
ب- بسیاری از خانوادهها هستند که متاسفانه درس خواندن کودکان خود را مناسب آیندهی آنها نمیدانند.
ج- برای بسیاری از خانوادهها این موضوع قابل پذیرش است که با وجود این که خودشان وضعیت جسمی سالمی دارند، کودکشان باید حتما به کار کردن بپردازد.
به همین دلیل میتوان اینگونه گفت که، با عرض تاسف فقر فرهنگی خانوادههای این کودکان مظلوم، بیشتر از فقر اقتصادی آنها نباشد کمتر نیست.
بسیاری از کودکان کار به دلیل وضعیت مکان زندگی (محله)، وضعیت محل کار، شرایط نامناسب خانواده و … با آسیبهای فراوانی روبرو میشوند. محیط خانواده در خانوادههای کودکان کار، بجای این که مکان مناسبی جهت تسکین روحی این کودکان باشد، بلعکس عمل میکند، یعنی مکانی است که این کودکان در آن هیچگاه احساس آرامش نمیکنند. خشونت جنسی چه در خیابان و یا محل کار و چه در خانه، وضعیت اقتصادی خانواده، خشونت خانوادگی و … آسیبهای بزرگ و جبران ناپذیری بر روی روح و روان این فرشتگان زمینی میگذارد. اکثر این کودکان متاسفانه با مشکلاتی همچون نداشتن اطمینان به دیگران، نداشتن اعتماد به نفس، گریزان بودن از جامعه و … روبرو هستند.
مسائل فیزیکی و یا کالبدی را به راحتی میتوان در قالب محیط زندگی این کودکان به طور خلاصه بیان کرد. اکثر این کودکان، در محلههایی آسیب پذیر و فقیر زندگی میکنند. محلههایی که کمترین و ابتداییترین شرایط لازم جهت زندگی مناسب را ندارند. این کودکان در اتاقهایی کوچک کم نور همراه با خانوادههای خود زندگی میکنند که برخی از این خانهها تشکیل شده از چندین اتاق مختلف هستند، خانههایی که اکثرا نه تنها حمام هم ندارند بلکه از سرویس بهداشتی مناسبی هم برخوردار نیستند و یا این که حتی میان همهی اهالی ساکن در خانه مشترک میباشد.
به بیانی دیگر، از سختیهای این کودکان، فراوانی خانوارهای موجود در یک خانه و یا حتی زندگی چندین نفر در یک اتاق به طور همزمان است. کوچههای محل زندگی این کودکان، اغلب باریک و تنگ میباشد به گونهای که گذر کردن از آنها به راحتی ممکن نیست. پارکهای محل زندگی این کودکان هم پز است از افراد معتاد و بیخانمانی که متاسفانه محیط پارک را از کارکرد اصلی خود دور کردهاند.
مسائل جسمی هم، از جمله مسائل تاثیرگذار بر کودک کار به شمار میآید. کودکان کار، چون در سنین کودکی شروع به کار کردن میکنند، چه در بازه زمانی کوتاه، مین مدت و یا چه در بازه زمانی طولانی، با آسیبهای گوناگون جسمی مواجه خواهند شد. کودکان کار به علت اشتغال به کارهای زیادی همانند کار بر سر چهارراهها، کار در باربریها و حمل بار، کار در کوره پزخانهها، کارهای سنگین در کارگاهها و … در معرض انواع مختلف آسیبهای جسمانی قرار دارند که این آسیبها میتوانند برای آنها بسیار خطرناک باشند. به گونهای که اکثر این کودکان در میان سالی، به انواع گوناگونی از بیماریهای جسمی همچون مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات، مفاصل و … را دچار شده و متاسفانه درد آنها را تجربه خواهند کرد. از طرفی، این کودکان به خاطر مشکلات اقتصادی که خانوادههای آنها دارند به سوء تغذیه دچار شده و عوارضی ناشی از سوء تغذیه همچون بیماریهای کبدی، کم خونی، تورم غده تیروئید و … مبتلا خواهند شد.
آخرین مقالات ما:
ست لباس و معرفی 5 نوع آن فهرست مطالب ست لباس یک مجموعه از لباسها و لوازم جانبی است که با هم ترکیب شدهاند تا
10 عامل تاثیرگذار بر زیبایی صورت که نمیدونستید! فهرست مطالب زیبایی صورت، زیبایی یکی از مفاهیم چند وجهی است که در طول تاریخ و در
تشخیص و مدیریت سندروم داون انتقالی فهرست مطالب سندروم داون انتقالی یکی از اختلالات ژنتیکی رایج است که اثرات گوناگونی بر روی رشد و توسعه