
ست لباس و معرفی 5 نوع آن
ست لباس و معرفی 5 نوع آن فهرست مطالب ست لباس یک مجموعه از لباسها و لوازم جانبی است که با هم ترکیب شدهاند تا
شاید خیلیاتون اولین چیزی که بعد از شنیدن این کلمات تو ذهنتون میاد چنتا جوونه که با موها و لباسای عجیب و غریب و کلی خالکوبی روی بدن یه جا جمع شدن. اما واقعا مد و فشن چیه ؟
چقدر توی جامعه نقش داره؟
اصلا چرا به وجود اومده؟
اوضاش تو کشور خودمون به چه صورته؟
نظر هنرمندای کشورمون مثل نیوشا ضیغمی در مورد مد و فشن چیه؟
اصلا در مجموع خوبیه یا نه؟
برای دونستن جواب این سوالا و خیلی چیزای دیگه در مورد مد و فشن با ما همراه باشید تا با کمک نیوشا ضیغمی یکی از فعالان حوزه مد و فشن، در مورد این موضوع به گفتگو بشینیم و کلی مطالب خوب و جدید در این مورد یاد بگیریم.
مد یا همونmode در واقع به معنی تحقیق و مطالعه درمورد لباس است و عبارت فشن (fashion) هم که خود دربرگیرنده تجارت جهانی صنعت پوشاک و در مجموع شیوه زندگی که به طور مستقل میخواهد اعلان وجود کند است. با کنار هم قرار دادن این دو واژه کنار به اصل مطلب پی میبریم که این یک صنعت خلاقیت ایده و سلیقههای طراحی لباس و پوشاک است.
پس در واقع میشه گفت مد و فشن یه تجارت جهانیه که با کلی هزینه اولین و بزرگترین هدفش یه چیزه، اونم اینکه به افراد بگه چی بپوشند و چجوری تو جامعه حضور داشته باشند.
کریستیان دیور از طراحان به نام فرانسه که بیشک میتوان او را پدر طراحی مد نامید. او در سال 1947 اولین مجموعه طراحی لباس و مد رو بنیان گذاری کرد. تمامی آثار این هنرمند صاحب سبک در واقع دارای سبک و سیاق خاصی بود به عنوان نمونه، مجموعه اثری وی در اواسط بهار سال ۱۹۴۷ میلادی به اسم پیشنهادی کارول یا شکل 8 ارائه گردید که سبک تازهای با شانههای برجسته، رانهای مشخص و کمری باریک بود. البته در حین برگزاری این شو این طراح لباس چنان علاقهای نشان نداد! ولی هنگامی که سردبیر نشریهی آمریکائی American Harper’s Bazaar برای دیور نوشت: «کریستین عزیز! تو واقعاً طرحی نوین و بیمثالی ساختهای. لباس جدید تو چیزی فراتر از مدلهای کنونی است.» ماجرا جور دیگهای عوض شد. اما واژهی طرح نوین که هماکنون هم در صنعت مد وفشن به کار گرفته برده میشود به نشان یک نوع خاص و منحصربهفردی از مد تبدیل شده است که در هر فصل دستخوش دگرگونیهای خاصی میشود. یعنی در اصل همین تعریف به ظاهر ساده و آسان، موجب شکل گیری این ایده شد که صنعت مد و فشن میبایست برمبنای فصلها، فضای حاکم بر جامعه و نیز تغییرات جامعه تغییر کند.
نیوشا ضیغمی هنرمند محبوب کشورمان نظر جالبی نسبت به این موضوع دارد، نیوشا ضیغمی معتقد است گرچه ایدههای مد اصولا برای خیلی از افراد دست نیافتنیست و تنها بخش کوچکی از جامعه میتوانند به آن دسترسی داشته باشند اما فشن این قابلیت رو داره که حتی آن عدهی کثیر هم احساس همسو شدن با این صنعت جهانی رو داشته باشند. مثلا در مجلههای جوانان اروپا دراواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی لباسهایی طراحی و تولید میشدند که روی قومیت و همینطور جنسیت تأکید داشتند. و یا به عنوان مثال طراحی لباسهایی به شیوهی کلاسیک و سنتی در کنار یکدیگر، لباسهای منحصربهفرد و در حین حال مزون دوز که مثال تازگی و طرح بروز بودند را داشتند، هر دو آنها در کنار هم میتوانستند به عنوان مکمل یکدیگر ایدههای مد و فشن محسوب شوند.
اصولا بیشتر مردم مد و استایل بقیه رو دوست دارند و تایید میکنند. که این امر خود میتواند مهیج و یا حتی به نوعی آرام بخش باشد که در تلاشهای نیمه موفق خودمون برای تقلید از آن احساس تنهایی نکنیم. نظرات سایر افراد در مورد لباس و نوع پوشش ما نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد که به ما این امکان رو میده تا حدود زیادی احساس جذابیت کنیم و وقتی که این کار رو انجام میدیم، معمولاً حس با ارزشی برای خودمون حاصل میشه. لباس ما نشانه هویت و فرهنگ ما هست. هیچ راه درست یا اشتباهی برای ایجاد هویت مد شخصی خود وجود نداره.
خیلی از افراد جامعه بر این اصل معتقدند که یکی از بهترین راهها برای تغییر یک فرد به یک سوپر مدل، یک آرایش خوب و یا یک دست کت و شلوار بسیار شیک است. یا حداقل لباس نو. از علل به وجود آورندهی آن این است که ما انسانها مد را دوست داریم فقط به خاطر اینکه روشی عالی برای جذاب به نظر رسیدن و احساس جذابیت است.
مد در کشور ما خیلی زیاد تحت تأثیر باورهای اسلامی و هنجارهای متعارف با فرهنگ کشور است. داشتن حجاب و چادر و روسری در ملا عام در ایران که از دستورات واجب دین مبین اسلام است برای بانوان لازم و بالاجبار میباشد و همچنین باید دست و پاهایشان را بپوشاند. در نتیجه پوششهای سنتی مثل مانتو و چادر از انتخابهای تایید شدهی زنان ایرانی است. چادر یک فرد چادری، تمام تن اوست که سر و بدن را میپوشاند و مانتو کت بلندی است که بر روی لباس معمولی میپوشند. با این وجود، طی سالیان اخیر در بین قشر جوان ایرانی، گرایش به سمت مدلهای پوشاک مدرنتر و الهام گرفته از غرب صورت گرفته است. این کار منجر به جهت دادن به افزایش تقاضا برای تهیهی لباسهای مد روز شده است که همچنان به لباس معمولی کشور تاکید دارند، به همین دلیل، مد در ایران نیز راهی برای ایرانیان برای نشان دادن شخصیت و خلاقیت خود شده است. طراحان مد ایرانی هم در خود کشور و هم در سطح بینالمللی در حال بدست آوردن شهرت هستند و نمایشگاههای مد روز به روز در ایران به سمت محبوبیت میروند.
حتی بعضی از طراحان مطرح و سرشناس، پارچههای سنتی ایرانی را در ایدههای خود قرار میدهند و ترکیبی بینظیر از سبکهای سنتی و مدرن ایجاد میکنند. با این وجود باید این اصل مهم را هم مورد توجه قرار داد که هنوز محدودیتهایی در مورد پوشش مناسب در نگاه عمومی وجود داره و هر کسی که قوانین پوشش را نقض کنه با عواقب قانونی مواجه میشه.
از دیدگاه نیوشا ضیغمی برخی از مهمترین فواید مد و فشن در جامعه بدین شرح است:
ایدهها و خلاقیتهای نو و تازه:
صنعت مد و فشن همواره در حال شکل دهی به یک روند نو و غیر قابل پیش بینی است و به ایده پردازان این امکان را میده که برای اشخاصی که علاقه شدید به مد و فشن دارند ایدههای جدید پیاده کنند.
جذابیت:
یکی از عوامل ایجاد جذابیت قطع به یقین مد و فشن است. اگر در حد کافی به دانش مد و فشن تسلط داشته باشیم میتوانیم با استفاده از روانشناسی رنگها و ایدهها سبکهای جالب و مورد پسندی را ایجاد کنیم.
ارتباط:
فشن یک ابزار ارتباطی است که در عین عظمت، شکوه و تنوع فرهنگی که داره تمامی دنیا، همه آنها را درک کرده و به صورت بینالمللی اشخاص جهان رو با هم متصل میسازه.
کشف استعداد های تازه:
صنعت مد و فشن به علت اینکه یک نوع صنعت رقابتی است و ایدهها و روشهای تکراری در آن موجود نیست همیشه از هیجان و اشتیاق برای ایدههای نو و همچنین خلاقانه استقبال میکنه. به همین علت فردایی خوب و توام با موفقیت در انتظار طراحان جدیدی که پا به دنیای مد و فشن میگذارند هست.
آزادی بیان:
عمدتا اولین نگاه و قضاوت مردم از شما از روی شکل ظاهرتون است بنابراین همین امر موجب میشه که مد و فشن زبان ناطق شما باشه و عقاید و نوع طرز فکرتون را بیان کنه. با کمک گرفتن از این امر میتوانید سلیقه و نوع بیان، خلق و خو، نگرشها و همچنین استایل خودتون رو بسازید.
برند گوچی:
برند گوچی، یکی از برندهای لوکس و لاکچری ایتالیایی است که در زمینه کالاهای چرمی و مد فعالیت میکند. این برند توسط گوچیو گوچی در کشور ایتالیا و در شهر فلورانس که هماکنون پایتخت بخش توسکانی ایتالیا میباشد، در سال 1921 میلادی تاسیس و بنیان گذاری شد. برند گوچی در روزگار امروز،زیر نظر الساندرو میکله به شکل یک مدیریت رومانتیک اداره میشه، بد نیست بدونید که گوچی به عنوان یکی از برندهای برتر و معروف در زمینه مد به شمار اومده و همچنین اوج قدرت و توانمندی صنعت ایتالیا را در زمینه مد رو نشون میده. این برند از کیفهای «Dionysus»و همچنین لباسهای راحتی «Horsebit» گرفته تا لباسهای گرانبهایی که با دست دوخته و ساخته شده، این مجموعهها دارای بعضی از پرطرفدارترین و در حین حال پرفروشترین قطعات مد میباشند و در جهان هواداران بیشماری دارد.
برند گوچی یکی از برندهای محبوب پوشاک در دنیا محسوب شده و همچنین این برند جزء برندهای ثروتمند و نیز معروف عرصهی مد و فشن بنابر اقداماتی که انجام داده است میباشد، اقداماتی همچون:
برند ورساچه:
برند ورساچه، متعلق به یک شرکت لوکس ایتالیایی است که در زمینه مد فعالیت میکند. این شرکت توسط جیانی ورساچه در سال 1978 میلادی بنیان گذاری شد. جالب است بدانید که لوگوی این برند ورساچه، سر مدوسا یک شخصیت اساطیری یونانی میباشد و توسط سر مدوسا لوگوی ورساچه را طراحی کردهاند. جیانی ورساچه، مدوسا را به این دلیل به عنوان لوگو انتخاب کرد، چراکه مدوسا کاری کرد که تمام مردم عاشق او شوند. به همین دلیل جیانی امیدوار بود که کمپانی او هم همین اثری را بر مردم و افرادی که کفش و لباس برند او را می پوشند داشته و مردم جامعه نسبت به استفاده از محصولات تولیدی شرکت او علاقه و اشتیاق به خرج دهند.
برند ورساچه نیز به عنوان یکی از محبوبترین و در حین حال گرانترین برندهای لباس شمرده شده و همچنین جزء شناخته شدهترین برندهای ثروتمند در دنیای مد و فشن بنابر فعالیتهای انجام شده در عرصه مد و فشن به حساب میآید. اقداماتی نظیر:
آخرین مقالات ما:
ست لباس و معرفی 5 نوع آن فهرست مطالب ست لباس یک مجموعه از لباسها و لوازم جانبی است که با هم ترکیب شدهاند تا
10 عامل تاثیرگذار بر زیبایی صورت که نمیدونستید! فهرست مطالب زیبایی صورت، زیبایی یکی از مفاهیم چند وجهی است که در طول تاریخ و در
تشخیص و مدیریت سندروم داون انتقالی فهرست مطالب سندروم داون انتقالی یکی از اختلالات ژنتیکی رایج است که اثرات گوناگونی بر روی رشد و توسعه